Uretrës Bouginage

Bouginage Uretrës - Metoda e përdorur në urologjisë për diagnozën dhe mjekimin e çrregullimeve patologjike në uretrës. Shpesh gratë procesin e urinimit mund me ardhjen e ngushtimit të uretrës, ajo është në këto raste për një kohë të gjatë përdoret uretrës bouginage.
Vështirësia urinimi lidhur me ngushtimin e uretrës është rezultat i një sërë arsyesh, të tilla si:

 • trauma apo lëndimi në perineum ose penisit në meshkuj;

 • trauma legenit;

 • Ndërhyrja kirurgjikale mjekësore;

 • dëmtimi i kimikateve uretrës;

 • pasojat e kontraktimit sëmundjet seksualisht ose infeksione të tjera të transmetueshme. • Bouginage uretrës - parimi i  Thelbi i procesit është buzha hyrje, apo udhëheqës i një tullumbace në zgavrën e uretrës, ngushtimi për të diagnostikuar dhe për të përmirësuar pėrshkueshmėrisė e trupit tuba.
  Buzhamy quhet shufra të veçanta, të ngurtë apo fleksibël, i diametra të ndryshme. Në çdo rast mjete të specializuara përzgjedhur kërkohet diametër cila gradualisht rrit ndjekur procedurën bouginage. Manipulimet Numri përcaktuara nga mjeku në mënyrë individuale për të arritur efektin maksimal.

  Për uretrës procedurë bouginage në gratë që përdorin buzhi me një tip ovale, lehtë mund të kalojë nëpër kanalin e ngushtimit dhe në fshikëz. Kryerja bouginage ambulatore, duke përdorur anestezi lokale ose, në disa raste, nën anestezi të përgjithshme.
  Praktika mjekësore efikasiteti provuar bouginage urethral patologji dalë në ngushtimin uretrës çrregullime traumatike dhe nxitëse. Megjithatë, duhet të kryhet të aftë, ndërkohë që në fund të fundit të rezultojë në rritje të favorshme diametër kanal, shtrihen formimin mbresë, duke shërohet urinim normale.

  Ndonjëherë procedurë bouginage kryer për të përcaktuar vendndodhjen e gurëve në fshikëz.
  Pas shtrihen pacientët që i janë caktuar terapinë me antibiotikë për parandalimin e inflamacionit akut. Trajtimet Terapia fizike dhe droga që nxisin Zbutje dhe rezorbimit e indeve mbresë, në një farë mënyre të përmirësuar rezultatin, por nuk i japin një garanci se ngushtimi shfaqet përsëri.

  Indikacionet dhe Kundërindikimet për përdorimin e metodës

  Në ditët e sotme edhe pse metoda bouginage është përdorur gjerësisht, por numri i përkrahësve të tij të shpejtë ul. Ky trend është përqindja e lartë e rikthim pas trajtimit dhe një probabilitet të lartë të komplikimeve.

  Ri-shfaqjen e kufizimeve mundësi për shkak të plagosë muret e uretrës, pra vetëm përkeqësojnë gjendjen e pacientit. Komplikimet përfshijnë gjakderdhje, pranimin infeksionit, sponhyofybroza arsimit dhe dhimbje. Sjellja Bouginage urethral është i kundërindikuar në proceset akute inflamatore në organet e sistemit urogjenital, dhe menjëherë pas lëndimeve.
  Përveç kësaj, me ardhjen e metodave më moderne për të luftuar ngurtësisë, urethral bouginage përdoret vetëm për narrowings shkurtër që përfshijnë vetëm Mukoza e uretrës. Gjithashtu, në rastet kur pacienti nuk mund të zbatohet një metodë tjetër, për shkak të sëmundjes shoqërues ose moshë të vjetër.

  Si buzhyrovanyyu alternative të denjë, metodat e tjera endoskopike - uretrotomyya optik brendshme.