Ngathtësi fshikëz

Ngathtësi e fshikëzës (popullit - mosmbajtjeje) është karakterizuar nga dobësimi tonin e mureve të fshikëzës. Ky është një çrregullim mjaft të zakonshme, por shpesh kjo patologji është e përkohshme, dhe fillon të ngacmojë një grua si rezultat i faktorëve, të tilla si duke shkaktuar:

 • lindjes;

 • transferuar stresin;

 • cystitis;

 • lëndimet traumatike e perineumit;

 • çrregullime hormonale;

 • mbipeshë;

 • sëmundje e sistemit nervor qendror dhe periferik.


 • Përveç kësaj, ngathtësi fshikëz shpesh zhvillon në gratë më të vjetra dhe gratë e moshës klimaterike.

  Simptomet e fshikëzës ngathtësi


  Klasik simptomë ngathtësi fshikëz - mosmbajtjeje urinar. Mosmbajtjeje është i pranishëm kryesisht në tensionin e muskujve të barkut (në kashlyane, teshtitjes, duke ecur shpejtë, aktivitet fizik). Varësisht nga shkalla e shkeljeve ton urinës mund të jetë pak "rrjedhje", ose të qëndrojë në sasi të konsiderueshme.
  Kërkojnë për të urinoj ngathtësi fshikëz mund të jetë plotësisht mungon ose vetëm ndjerë peshën e barkut. Ajo është gjithashtu e mundur shfaqja e papritur dëshiron në mënyrë të papritur se gratë thjesht nuk kanë kohë për të kandiduar në tualet.

  Një simptomë tipike e ngathtësi të fshikëzës në gratë është edhe drejtpërdrejt çrregullim i urinimit:

 • Fillimi i vonuar i urinimit duhet natuzhuvatys shumë;

 • urina del jet dobët lumë rritet kur shtypur në të ulët bark;

 • Ndjenja e mundur e jo plotësisht zbrazjes fshikëz.


 • Shtyllë e trajtimit të fshikëzës ngathtësi


  Trajtimi Skema e fshikëzës ngathtësi përcaktohet në varësi nga shkalla e sëmundjes, vëllimit urinar, mosha e grua, comorbidities dhe kështu me radhë. D.

  Metodat e mëposhtme të trajtimit të fshikëzës ngathtësi:

 • Gjimnastika konfirmohen, gratë zakonisht më i njohur si ushtrime Kegel - ushtrime për të forcuar muskujt e legenit kat.

 • Një dietë që përjashton ato produkte që japin një efekt stimulues në fshikëz. Kjo është në veçanti: alkoolit dhe produkteve të qumështit, kafeinë, çokollata, frutave agrume dhe domate, erëza të ndryshme dhe erëz.

 • Terapi të sjelljes, thelbi i të cilit - të detyruar zbrazjes fshikëz në një orar të paracaktuar.

 • Trajtim të drogës. Ngathtësi grup përshkruesit fshikëzës: antidepressants, antagoniste kalcium, droga myotropic agjentë antikolinergjik, ose kombinime te tyre.

 • Terapi simptomatike me anë të pajisjes mjekësore - pessaries, e cila nëse është e nevojshme futet në vaginë për presion shtesë.

 • Procedurat Terapia fizike që kanë për qëllim stimulimin e fshikëzës funksionale.

 • Nëse trajtimi konservativ ngathtësi fshikëz nuk sjell efektin e dëshiruar, kirurgji e nevojshme. Operacioni nuk është e komplikuar, qëllimin e saj - për të korrigjuar qëndrimin jo korrekt të organeve urinare.


 • Ngathtësi fshikëz pas lindjes


  Mosmbajtjeje urinar Postpartum ndodh në shumë nënave të reja, por vetëm një pjesë e vogël prej tyre tregon një mjek në lidhje me problemin tuaj. Mos u shqetësoni edhe njëherë: nuk Postpartum ngathtësi fshikëz shpesh është e përkohshme dhe në shumicën e rasteve është në mënyrë të pavarur disa javë (maksimumi - pak muaj) pas lindjes së fëmijës.

  Trajtimi për Postpartum ngathtësi fshikëz zakonisht nuk është e nevojshme, vetëm për të ndihmuar nënën e re mbrapa ton fshikëz tuaj - gjimnastikë të veçantë, e cila është e bazuar në tension dhe relaksuar muskujt e legenit kat.
  Por në qoftë se në disa muaj pas lindjes ngathët fshikëz hije fuqishëm jetën e një gruaje - duhet të kontaktoni gjinekologun tuaj për të përcaktuar shkakun e mosmbajtjeje dhe përzgjedhjen e trajtimit të duhur. Ndoshta ngathtësi nevojë për të eliminuar kirurgji elektrike ose minimalisht invazive.