Klamidia në gratë - Simptomat

Gruaja moderne të moshës riprodhuese që ka marrëdhënie seksuale me partnerët e shëndetit të cilit ajo nuk është e sigurt njëqind për qind do të informohet për praninë e sëmundjes, të quajtur klamidia. Popullariteti i tij ishte sëmundja e re jo shumë kohë më parë, për të qenë të saktë, në mes të shekullit të kaluar.

Cilat janë simptomat e shfaqura në klamidia?
Agjentët e klamidia është unik në patogjene saj strukturën brendaqelizore - Chlamydia trachomatis lloj që ju lejon për të zhvilluar sëmundje shumë në gratë mungesë të simptomave. Një tipar dallues i këtyre parazitëve është se ata duket diku në mes të viruseve dhe baktereve, të ndikojë kryesisht mukozës e trupit urogjenital sistemit (chlamydiosis urogjenital), syrin (trakomës, konjuktivit), nyjeve (sëmundjes Reiter).

Shpesh është e vështirë trajtimi klamidia, por nuk ka simptoma për një kohë të gjatë. Pra, çfarë pyetje pacientët mund të jenë asimptomatike klamidia, mjekët japin një përgjigje të qartë pozitiv. Megjithatë, ka një numër të shenjave të cilat përballen të cilat duhet menjëherë të shihni një specialist, të tilla si:

 • Prania e simptomat e klamidia mund të jetë Muco-purulent, nuhatje të pakëndshme, shpesh të verdhë;

 • vulvë kruhet;

 • i dobët, por mund të jenë dhimbje mjaft të forta në bark, sidomos përforcohet para menstruacioneve;

 • para se simptomat e para të klamidia në gratë mund të përfshijnë urinim i shpeshtë dhe e dhimbshme;

 • inflamacion në vendin e lirimit uretrës;

 • Një nga simptomat e klamidia grave - është shfaqja intermenstrual gjakderdhje;

 • klamidia akut një simptomë mund të jetë një rritje të lehtë në temperaturën e trupit gjatë ndjenjën e përgjithshme të dobësisë.


 • Periudha e inkubacionit është Klamidia 25 ditë, gjatë së cilës kohë shfaqja e ndonjë simptome gjasa.
  Është e rëndësishme të theksohet se edhe në qoftë se nuk trajtohet, simptomat e klamidia në gratë mund të zhduket, por kjo nuk do të flasin për shërim. Vetëm manifestim i simptomave varet nga faktorët e mëposhtëm: imunitet shtetëror në këtë periudhë, formën dhe shkallën e rrjedhës braktisjes së sëmundjes.


  Trajtimi i klamidia

  Klamidia është një kërcënim serioz për shëndetin e grave. Kjo shkakton inflamacion, dhe si pasojë, shkelje funksionalitetin organet gjenitale. Me vëmendje të veçantë duhet të merret me çështjen e grave të moshës riprodhuese planifikojnë shtatzëninë. Sëmundja shërohet mund të shkaktojë shterpësi, abort të hershëm, lindje të parakohshme, dhe në fund, infeksionit të fetusit.
  Për këto arsye, kur një grua vuri në disa nga këto simptome tregojnë klamidia mundshme të infeksionit, ju duhet të shihni një specialist për trajtim.

  Trajtimi i klamidia grave kryer një metodë komplekse, me fokus në eliminimin e simptomave dhe parazit tyre. Aplikoni drogë antibacterial dhe imunomodulues. Gjithashtu emëroi një dietë të veçantë, e rekomanduar refuzimin e alkoolit dhe marrëdhënie të ngushtë me trajtimin.
  Është e këshillueshme që të nënshtrohet trajtimit herë të dy partnerëve seksualë, si dhe imunitet ndaj sëmundjes nuk prodhohet nga trupi dhe prandaj nuk përjashton mundësinë e ri-infeksionit.
  Efektiviteti i terapisë mund të gjykohet nga rezultatet e analizave të përsëritura të vënë disa muaj pas trajtimit.