Cervicitin - Simptomat

Një nga më të përhapura problemeve shëndetësore gratë janë cervicitin - inflamacion që zhvillohet në mukozën e mitrës. Rreziku i kësaj sëmundjeje është se edhe forma më të shpeshta ndodhin cervicitin me simptoma të tilla të butë se një grua nuk do të paguajnë vëmendje atyre dhe sëmundja bëhet kronike. Simptomet janë shpesh cervicitin kronike ose të parëndësishme ose jo-ekzistente, kështu që zakonisht një çështje ajo e gjen pas inspektimit të gjinekologu. Efektet e cervicitin kronike të ardhur keq si inflamacion përhapet nga qafën e mitrës në tubat fallopiane, ku ka spikes dhe shtatzënia bëhet e pamundur.

Karakteristikat kryesore cervicitin • cervicitin shfaqet në lengjet vaginale, të cilat kanë një erë dhe shkumë strukturën e pakëndshme, nganjëherë qelbëzuese;

 • ndjerë kruarje dhe djegie në perineum, e cila e rrit gjatë urinimit, dhe urinim të shpeshtë;

 • dhimbje të dukshme gjatë marrëdhënieve, dhe pas tij - diktim;

 • në mes të ciklit menstrual është diktim errët ngjyra;

 • Në qoftë se inflamacioni është shumë i fortë, ai mund të ngrejë temperaturën.


 • Ka cervicitin shpesh në gratë e moshës riprodhuese. Kjo është për shkak të faktit se qafën e mitrës në të gjitha vajzat steril dhe kështu të mbrojtur nga inflamacion. Për atë mund të zhvillojnë qafën patogjene për t'u plagosur, por kjo mund të ndodhë kur injektohet në mitër kontraceptivëve, aborte, dështime gjatë lindjes dhe kështu me radhë. D.

  Shkaqet e cervicitin • keqpërdorimi i higjienës intime;

 • inflamacion të pelvisit (oophoritis, erozioni i qafës së mitrës, cystitis);

 • mosveprim qafën e mitrës

 • Ndryshimet hormonale gjatë menopauzës;

 • lëndim i qafës së mitrës;

 • Aktiviteti i përzier seksuale, SST (klamidia, trichomoniasis, gonorrea, ureaplasmosis, etj);

 • Reagimi alergjik ndaj latex ose spermicidal komponimet.


 • Diagnoza e cervicitin


  Për diagnozën, mjeku duhet të jetë i sigurt për të shpenzuar disa procedura:


 • bërë kolposkopinë, e cila do detaje ndryshimet në epitelin e qafës së mitrës;

 • për të rishikuar nëpërmjet pasqyra;

 • marrë swabs për analiza laboratorike.


 • Llojet e cervicitin


  Në varësi të mikroorganizmave që shkaktuar inflamacion, cervicitin është 4 lloje:

 • Cervicitin virale e shkaktuar nga viruse të transmetueshme gjatë marrëdhënieve seksuale - virusit herpes, lyth njeriut ose HIV.

 • Shkaqet e cervicitin bakteriale janë infeksionet bakteriale, gonorre apo dysbiosis vaginale.

 • Candida është rezultat i lezioneve qafës së mitrës infeksionit fungale cervicitin.

 • Kur cervicitin shënuar me Muco-purulent shkarkimit dhe inflamacion të epitelit cilindrik që mbulon qafën e mitrës, tregojnë praninë e purulent cervicitin.


 • Për cervicitin purulent karakterizohet nga simptomat e mëposhtme: purulent bollëk ose Muco-purulent shkarkimit dhe rritje gjakderdhje qafën e mitrës. Shumica cervicitin purulent ndodh kundër një sfond të gonorre, ajo mund të jetë një shkak i pranisë së urethritis në partnerin shkaktuar patogjene STD. Pasojat janë purulent cervicitin inflamacion në organet legenit dhe sëmundje në gratë shtatzëna (jo shtatzënisë, lindjes e parakohshme).

  Me sukses të të shpëtoj nga purulent cervicitin antibiotikët e nevojshme dhe duhet të trajtojnë të dy partnerët. Në kohën e trajtimit duhet të përmbahen nga aktiviteti seksual.