Cystocele - Simptomat

Disa gra pas lindjes ose gjatë menopauzës ankohen siklet në mosmbajtjeje vaginë dhe urinar. Shpesh ata janë diagnostikuar me cystocele. Çfarë është ajo? Kjo është një gjendje ku sags fshikëzës dhe bulges në vaginë.
Në cystocele butë mund të diagnostikuar me ultrazërit. Në rastet më të rënda, ju mund të shihni edhe lumen fshikëz e vaginës. Çka e shkakton këtë?

Në gratë e shëndetshme mbajtur muskujt fshikëz e katit legenit. Si rezultat i punës së vështirë, operacionet, ndryshimeve hormonale apo marrëdhëniet e punës të rënda fizike të pushojnë, dhe presionit intra-abdominale shtyn fshikëzës përmes murit vaginal. Kjo ndodh llojet më shpesh pas të përsëritura të prishet, kapsllëk të shpeshta, ngjitet vështirë apo kur peshë të tepërt. Ndrydhje mund të jetë e gjatë menopauzës.


Simptomet e cystoceleCystocele ka karakteristikat e mëposhtme:

 • rrjedhja e urinës në tension të ulët, të tilla si kollitjes ose heqjen e peshave - ajo është quajtur shpesh e vështirë;

 • urinim shumë të shpeshtë;

 • urinim mund të jetë i dhimbshëm;

 • pas urinimi mund të ndodhë ndjenja se fshikëza është e plotë, sepse urina mbledh në xhepat vыpyachyvaemom;

 • për shkak të stagnimit të urinës mund të zhvillojnë inflamacion;

 • shurdhim, dhimbje ose siklet në bark;

 • një ndjenjë e presionit në vaginë;

 • dhimbje gjatë raportit seksual apo edhe gjakderdhje.
 • Në formë të butë të sëmundjes dhe cystocele klasën e 2 Maj të përballen me atë nëpërmjet ushtrimeve speciale Kegel që forcojnë muskujt që mbajnë fshikëzës. Emëruar si fizioterapi dhe terapi të hormoneve.
  Nëse klasën e 3 cystocele dhe më të rënda treguar vetëm kirurgji. Sepse nëse e majta simptomat pambikëqyrur cystocele, ajo mund të çojë në inflamacion të fshikëzës.