Uretriti në Grave - Simptomat


Arsyet kryesore që mund të shkaktojnë inflamacion të uretrës, përfshijnë:

 • fillimin e aktivitetit seksual të grave;

 • sëmundjet seksualisht të transmetueshme;

 • hipotermi;

 • sëmundjet akute dhe kronike të organeve gjenitale ose femra traktit urinar tjetër;

 • imunitet të ulët;

 • kimioterapi ose radioterapi i kancerit;

 • të hahet, duke shkaktuar acarim të uretrës;

 • shkelje të shkëmbimit kripë me ardhjen e kristaleve të kripës në urinë.


 • Duke pasur të gjitha infeksion këta faktorë anëtarësimit shkakton inflamacion të uretrës.

  Shenjat e urethritis në gratë


  Në gratë, struktura e uretrës (uretrës) është i ndryshëm nga njerëzit - ajo është e shkurtër dhe e gjerë, dhe për këtë arsye shenjat e inflamacionit mund të jenë delikate ose nuk ekzistojnë. Për manifestimet klinike të dallojnë uretritin akute dhe kronike në femra. Simptomet e urethritis akut - është, para së gjithash, dhimbje gjatë dhe pas kryerjes së urinës, shkarkimit purulent nga uretrës, skuqje të mukozës, kruajtje dhe djegie rreth uretrës, shenjat e përgjithshme të inflamacionit. Në dhimbje kronike uretritin mund të jetë vetëm, por shpesh nuk ka shenja të qarta të urethritis apo shfaqen pas hipotermi, duke marrë ushqim erëza, seks, stresi.

  Sipas llojit të patogjen dallohen:

 • uretriti gonokoksik (simptomat e saj shfaqen mprehtë dhe pas 12 orësh të infeksionit);

 • Trichomonas uretriti (simptomat në gratë mbizotërojnë mungon ose kronike);

 • uretriti chlamydial (me dhimbje të mprehtë, shkarkimin purulent, urinim i shpeshtë, simptomat e inflamacionit lokal);

 • uretriti candidal në gratë simptomat mund të shfaqen gjatë acarimin e mëllenjë);

 • uretriti nonspecific (të shkaktuara nga florës infektive patogjene dhe të tjera bakteriale dhe gjithashtu tregon shenja të urethritis).


 • Uretriti në gratë - Trajtimi


  Para së gjithash, trajtimi uretriti varet nga lloji i agjentit, përdorur antibiotikët të cilat mikroorganizëm ndjeshme që shkakton inflamacion. Nëse uretriti ishte rezultat i inflamacionit gjymtimi gjenital ose inflamacion i sistemit urinar, terapi komplekse për qëllim trajtimin e sëmundjes themelor. Përveç kësaj, trajtimi i urethritis përshkruajnë barna që rivendosur sistemin imunitar të grave dhe integritetit urethral mukozës dhe microflora normale vaginale.