Simptomet e sëmundjeve ngjitëse seksuale

Për të parandaluar komplikimet e mundshme duhet rregullisht vizitojnë gjinekologun për inspektim rutinë dhe të dinë simptomat e para të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme.
Konsideroni sëmundjet më të zakonshme sot dhe të përcaktojë shenjat karakteristike të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme në femra.
Herpesi gjenital
Ky lloj i virusit është më ngjitëse dhe e vështirë nënkuptonte. Shpesh diçka nuk ka simptoma dhe infeksioni i një sëmundje veneriane për një kohë të gjatë në vetvete e bën ndjerë.
Karakteristikat kryesore:

 • Blisters përlotur në organet gjenitale.

 • Njolla të vogla të kuqe përreth anusit dhe buzët gjenitale.

 • Plagë të hapura rreth vaginës.

 • Dhimbje dhe kruarje, dhe jo vetëm në zonën gjenitale, por edhe në kofshë dhe mollaqe.


 • Lythat gjenital
  Lythat ose lythat gjenitale të shfaqet për shkak të infektimit me virusi lyth njeriut (HPV). Tensionet e virusit më shumë se dyqind, në mesin e tyre ka modifikim të rrezikshme për jetën. Për të përcaktuar të veçantë dëshirore virus laboratorike të nevojshme testin shpifjeve për gratë sëmundje veneriane.

  Simptomat:

 • Vogël të mprehtë Arsimimi në organet gjenitale dhe vaginës.

 • Kruhet dhe parehati në organet gjenitale.

 • Gjakderdhje e dobët gjatë marrëdhënieve (për shkak të lëndimit lythat).


 • Klamidia
  Për fat të keq, sëmundja ka shumë pak karakteristika origjinale. Simptomat e hershme të shfaqet brenda 2 javëve pas infeksionit. Këto përfshijnë:

 • Dhimbje gjatë urinimit.

 • Rritja e numrit të lengjet vaginale.

 • Dhimbje në bark.

 • Siklet gjenitale dhe dhimbje gjatë raportit seksual.


 • Sifilis

  Në fazën e parë të sifilisit është një mukozës pjesshme ose lokale nekroza e indeve në organe gjenitale. Zona rezultante ngjyrë të errët të lëkurës me një sipërfaqe të përafërt - shankri.
  Në fazën e dytë shfaqen simptomat e mëposhtme:

 • Plagë të mëdha në të gjithë trupin kuqe apo kafe.

 • Rritja e temperaturës.

 • Enden dhimbje në trup.

 • Dobësi e përgjithshme.

 • Humbja e organeve të brendshme dhe të trurit.


 • Gonorre
  Kjo sëmundje quhet turist dhe lezione infektive të traktit urinar. Simptomat mungojnë muajt e parë dhe pastaj të kesh karakteristikat e mëposhtme:


 • Shkarkesë të trasha vaginale me gjak ose gjakut clots.

 • Dhimbje dhe djegie gjatë fshikëz zbrazjes.

 • Parehati gjatë raportit seksual.

 • Dhimbje në shpinë të ulët.

 • Shpeshta thirrje tualet.


 • Shkaqet e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme: • përzier;

 • partneri i sëmurë;

 • transfuzioni i gjakut;

 • Mungesa e kontracepsionit.


 • Statistikat tregojnë sëmundjeve ngjitëse seksuale, ata janë, në njerëzit më të prirur për të rinj të moshës 15 deri në 30 vjet që nuk kanë partner të rregullt seksual.
  Përveç kësaj, një nga mënyrat se si ju mund të infektohen me sëmundje seksualisht të transmetueshme, janë fëmijë të infektuar gjatë lindjes nga një nënë e infektuar. Sepse gratë shtatzëna është veçanërisht e rëndësishme vërejtur një gjinekolog rregullisht marrin florës diskreditimi.

  Si të njohin sëmundjet seksualisht të transmetueshme në fazat e hershme?


  Në mënyrë të ngjashme, për të përcaktuar llojin dhe natyrën e simptomave të sëmundjes nuk mund të jetë një.
  Simptomet e mëposhtme janë vetëm një pretekst për të dyshuar prania e virusit apo infeksion:

 • dhimbje në zonën e legenit me urinim dhe seksuale;

 • përmirësuar ethe të ulët të gradës;

 • kruarje dhe djegie ndjesi në zonën gjenitale;

 • alokimi i gjakut ose gjakut clots;

 • shkarkimit erë vaginale;

 • Rritja e numrit, njollë dhe viskozitetit lengjet vaginale;

 • parregullsi menstruale, etj


 • Tregon kohën e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme që variojnë nga disa ditë në muaj. Është e rëndësishme që menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor dhe trajtim jo të kandidojë.

  Patogjenët e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme: • Bakteret.

 • Viruset.

 • Mushrooms.

 • Organizmat njëqelizore.

 • Infeksionet.