Mbështjelljes legenit - Simptomat

Kur sëmundja ngjitëse kuptohet çrregullim në të cilën nuk është formimi i drejtpërdrejtë i mbështjelljes në bark dhe në organet e vendosura në legen. Shumë e njëjta gjë gozhdë nuk është gjë tjetër veçse një kabllo lidhës.
Sepse ajo që prodhohet spikes?
Shkaqet e mbështjelljes në legen pak. Më shpesh, shfaqja e formimit të plumbit:

 • Kirurgji në organet e legenit;

 • inflamacion në organet, të vendosura direkt në legen. Shpesh kjo endometritis, metroэndometryt, parametrit, salpingo;

 • inflamacion i zgavrën e barkut (inflamacion i shtojcën);

 • dëmtimi mekanik i organeve pelvike (lëndimeve);

 • Hemorragji në zgavrën e barkut që mund të rezultojë nga lëndimi në organe të vendosura prapa peritoneum.


 • Cilat janë shenjat e pranisë së mbështjelljes?
  Simptomet e pranisë së mbështjelljes në legen, mbi të gjitha, varet nga shkalla e strukturave të të dhënave. Kjo mund të jetë mundësi të ndryshme nga sëmundje pa simptoma, për foto të rëndë klinike.
  Simptomet e mbështjelljes në legen gjithashtu varet nga forma klinike të sëmundjes. Po, dallohen zakonisht:


 • Forma akute. Në këtë formë të sëmundjes, gratë kanë ankesa mjaft të theksuar: të rrisë simptomat dhimbje, vjellje, ethe, puls të shpejtë. Në provim, duke përfshirë dhimbje prekje barkut të mprehtë. Kjo formë është e shoqëruar shpesh nga zhvillimi i pengesave zorrëve. Kjo në mënyrë dramatike përkeqësimit: presioni reduktohet në gjak, ka të qenët i përgjumur, dobësi. Shkelur metabolizmin ujë kripë e trupit.

 • Formë të përhershme. Me këtë lloj abuzimi, dhimbje të lindin në mënyrë periodike, por nuk kanë periodicitet të qartë. Gratë ankohen për dispepsi, diarre, kapsllëk.

 • Forma kronike. Në këtë rast, shenjat e mbështjelljes në legen fshehur. Është dhimbje ndodhin periodikisht. Është kjo formë është më e zakonshme. Ndonjëherë, prania e mbështjelljes grua mëson vetëm kur diagnostikimin shkaqet e infertilitetit. Mjaft shpesh ngjitet parandalimin e shfaqjes së shtatzënisë.


 • Si është diagnoza e sëmundjes?


  Procesi i diagnostikimit të mbështjelljes në legen mjaft e komplikuar. Ajo përfshin të dy studime dhe mjete laboratorike.
  Pra, gjatë ekzaminimit gjinekologjik, mjeku vëren se organet e legenit është praktikisht ende. Shqyrtim theksuar proces është dhimbje në femra.

  Nëse dyshoni praninë e mbështjelljes në legen të grave të caktuar:

 • Diagnoza e PCR (për të përjashtuar Infeksionet urogjenitale);

 • Ultratinguj legenit;

 • MRI (mbajtur për të qartësuar rezultatet e ultrazërit).


 • Metoda më e besueshme është laparoscopy obsedovanyya diagnostike, e cila është për të kryer operacione ajrore. Ky shqyrtim legenit kryer duke përdorur pajisje të posaçme video që saktësisht të përcaktuar vendndodhjen dhe lokalizimin e mbështjelljes në lidhje me autoritetet.

  Para këtij manipulimi kërkon gra të veçanta të trajnimit, e cila është shumë e ngjashme me atë të mbajtur para çdo operacioni.
  Kështu, pas përcaktimit vendndodhjen e saktë të mbështjelljes në legen, operacioni është kryer, e cila është formuar në mes heqje ngjitur nga fillesa ind lidhës.