Premenopausal - Simptomat

Trupi i femrës menduar për detajet e fundit, megjithatë, dhe ai karakterizohet disa ndryshime. Pas dyzet shumë gra përjetojnë dështime në shëndetësi, karakterizojnë shenjat e para të premenopausal. Këto ndryshime të papritura kanë filluar të trembë. Por sa më shumë që ju e dini që ju do të lehtë të përballen me çështjet e reja.
Premenopausal - rënia graduale në aktivitetin hormonal në grua që i paraprin menopauzës. Gjatë kësaj periudhe dhe Sëmundjet e mundshme të ndryshme fizike për shkak të niveleve të paqëndrueshme të hormoneve. Estrogjenit dhe prohesteronы që rregullojnë ciklin menstrual, gjithashtu ndikojnë në organe të tjera, duke çuar në shfaqjen e simptomave.

Premenopausal - Simptomat • Flashes nxehtë dhe djersitje natën janë simptomat më të zakonshme. Ethe papritur, turret papritur në fytyrën e tij, kjo situatë mund të ndodhë dy ditë e natë, i shoqëruar nga rritje djersitje. Këto sulme mund të ndodhë pothuajse çdo orë, shpesh thyer ritmin e jetës së përditshme. Disa gra ankohen për presionin në rritje, ënjtje në këmbë.

 • Sinjal kryesore, dhe ndonjëherë të rrezikshme janë të bollshme në muajin premenopausal, pas së cilës nuk është një ndalesë e papritur e tyre për disa muaj për të përfunduar mungesën. Këto simptome dhe madje edhe gjakderdhje të vogla që kërkojnë vëmendje të veçantë, siç mund të fshehin një lloj tjetër të ndryshimeve patologjike në mitër, duke çuar në kancer.

 • Swings papritur humor, lodhje, mungesa e gjumit dhe nervozizëm janë kushtet natyrore në periudhën premenopausal. Nuk janë dhimbje koke, marramendje dhe të përzier.

 • Humbja e funksionit riprodhues përfshin një rënie të dëshirës seksuale, thatësi dhe parehati gjatë raportit seksual. Nga ana tjetër, është e rëndësishme të mos harrojmë për kontracepsionin në këtë periudhë, siç është mundësia e shtatzënisë për disa vjet.


 • Shumica e grave gjenden vetëm disa prej këtyre simptomave. Me qasje të drejtë dhe monitorimin e një gjinekolog ju mund të zvogëlojë ndikimin e tyre në stilin e jetës tuaj në një minimum.

  Mosha premenopausal


  Më shpesh gratë premenopausal ndodh në mes të moshës prej 40 deri 50 vjet, por "premenopausal hershme" të mundshme dhe të ashtuquajturit të cilat mund të paraqiten sa më shpejt tridhjetë moshës. Siç e shohim, kjo periudhë mbulon kategoritë moshës ndryshme. Kjo varet nga predispozicion gjenetik, kirurgji dhe sëmundje. Por në të njëjtën kohë, në bazë të hulumtimit, me pesëqind gratë nuk përballen me këtë problem për 60 vjet.
  Pyesin se si premenopausal të gjatë, ju duhet të i kushtoj vëmendje të karakteristikave individuale të organizmit të femrës, furnizimin e saj dhe përdorimin e drogave të ndryshme, duke përfshirë hormonal. Kohëzgjatja mesatare e premenopausal e rreth 4 -10 vjet para menopauzës.

  Trajtim gjatë premenopausal


  Sa për trajtimin e premenopausal, pastaj, në bazë të simptomave mbizotëruese duhet të kontaktojnë një neurolog, mjek-kardiolog apo gjinekologun.
  Ekzaminimi i rregullt dhe konsultimi me një mjek, edukimit fizik, ushqim të shëndetshëm, dhe më e rëndësishmja, refuzimi i shprehive të këqija do të parandaluar komplikimet e ndryshme në të ardhmen dhe për të mbajtur shëndetin tuaj në gjendje të mirë. Gjithashtu, nuk do të përfshihet në vetë, ju duhet të jenë veçanërisht të kujdesshëm kur duke përdorur metodat hormonale. Për shkak se trupi juaj është thesari kryesor dhe nuk e vë atë në testet e panevojshme.