Polyuria - Simptomat

Polyuria është një urina prodhimi u rrit, që është, në qoftë se dita është excreted nga trupi më shumë se tre litra urine që tregojnë praninë e Polyuria. Kjo gjendje duhet të dallohet nga urinim i shpeshtë, bazuar në nevojën për të zbrazët fshikëz gjatë natës ose gjatë ditës në sasi më pak se normale.
Kjo sindromë mund të kombinohen si Polyuria dhe nokturia, kjo do të thotë se një natë e kalon prodhimin e përditshme urinës.
Shkaqet e Polyuria
Polyuria ofron diuresis ujë ose substanca të tretura. Diuresis e ujit mund të quhet insipidus nephrogenic diabet dhe qendrore, infuzion i zgjidhjeve hypotonic dhe polydipsia psychogenic. Solucion diuresis shkaktuar përzierjet ushqyerit zondovыm që përmbajnë shumë proteina, diabeti, infuzion e zgjidhje kripur, nephropathy, një rezolutë të pengimit të traktit urinar.

Polyuria e përkohshme mund të shoqërojnë krizë hypertensive, takikardia. Karakteristikë konstante e dëmtime në veshka dhe gjëndra endokrine. Sindromi Polyuria mund të shkaktojë shkëmbim, hydronephrosis, pielonefrit kronike, dështimi kronik i veshkave, sëmundje të veshkave polycystic.

Simptomet e Polyuria


Normalisht një organizëm i rritur rrjedhin 1-15 litra urinë. Simptomë është alokimi polyuria prej më shumë se 18-2 litra, dhe në disa sëmundje dhe më shumë se 3 litra urinë.
Simptomet e Polyuria më e theksuar në forma të ndryshme të diabetit. Në këtë sëmundje vëllim të përditshme urine mund varg 4 deri në 10 litra. Kjo dendësi reduktuar e urinës specifike. Kjo është për shkak të një shkelje të funksionit përqendrimit të veshkave, e cila kompensimit duke rritur volumin e urinës.

Nëse vëreni simptomat e Polyuria mjeku përpiqet për të kuptuar se çfarë është një shkelje e dhënë - mosmbajtjeje, nokturia ose urinim i shpeshtë. Kur diagnoza e duke i kushtuar vëmendje në lumë natyrës urinar (të dobët ose me ndërprerje), prania e simptomave të pakëndshme.
Për të identifikuar pacienti Polyuria duhet të kryejnë teste Zimnitskiy të cilat për të vlerësuar funksionin e veshkave. Në këtë studim përcaktohet: shuma e përgjithshme e urinës në ditë theksuar, shpërndarjen e urinës gjatë ditës, dendësia e urinës.

Një tjetër mënyrë për të diagnostikuar Polyuria është kampione komplekse të privimit lëngu njerëzor.
Diagnoza bazohet në të dhënat e marra në studim e pacientit, dhe rezultatet laboratorike.