Simptomet e profesionale femra lezioneve sistemit riprodhues

Në shekullin e 19 ishin raste të shpeshta të lezioneve punëtorëve të cilët ishin duke punuar në industri të rrezikshme duke përdorur plumbi. Aktualisht gratë punojnë në fusha të ndryshme të rolit të tyre në të fundit rritur ndonjëherë. Që negativ të ndikojë ato uyazyka punojnë atje sëmundjeve riprodhuese profesionale dhe të ndryshme, dhe pika ekstreme e gjithë kjo është e infertilitetit.
Përmbajtje
1 klasit riprodhues simptoma toksiciteti
2 Cilat janë toksina?
3 Hulumtimi
4 Pse janë atje sëmundjet profesionale e organeve gjenitale femërore?

5 Vibration në prodhim dhe infertilitetit femëror
6 funksion riprodhues dhe rrezatimi
7 Riprodhimi dhe elektromagnetike valët
8 Shkeljet riprodhimi shkak të ushtruar dhe klima e nxehtë
9 Përfundim

Klasat simptoma toksiciteti riprodhuese


Toksina që kanë efekte të dëmshme në sistemin riprodhues jo vetëm gratë, por edhe burrat, duke çuar në një rënie në nivelin mashkull dhe femër pjellorisë e hormoneve seksuale, epsh, ovoheneza, spermatogenesis në meshkuj;
Ndikimi në trupin e fetusit dhe fëmijëve substancave toksike çon në aborteve spontane dhe anomalitë e çrregullimeve të organeve dhe sistemeve, çrregullime të rritjes.

Cilat janë toksina?


Toksina që ndikojnë sistemin e riprodhimit, të ndarë në 3 kategori:
Kimikatet që pengojnë pjellorisë, dhe në këtë mënyrë mundësinë e konceptimit;
Komponimet kimike që mund të prishin sistemin riprodhues. Toxic performanca e tyre provohet gjatë hulumtimit dhe eksperimentimit;
Substancat efekte toksike nuk janë provuar plotësisht, por ka të dhënat e testeve dhe eksperimenteve të toksicitetit të tyre.
Sëmundjet kanë të bëjnë me shkeljet e riprodhimet origjinës profesionale
Këto sëmundje përfshijnë:

Kanceri i natyrës malinje që kanë lindur pas ekspozimit kancerogjen;
mosveprimi ose humbja e organeve të brendshme femra riprodhuese në punë tepër e rëndë fizike;
Organet gjenitale femra, ndërsa punojnë në të ftohtë;
leukoplakia dhe dysplasia e qafës së mitrës që kanë lindur pas ekspozimit ndaj mutagjenët dhe carcinogens;
shfaqja e infertilitetit femëror, aborti i përhershëm, abuzimi fazat e ciklit menstrual kur të ekspozuar ndaj dridhje dhe stresi të rëndë psiko-emocionale;
Shkatërrimi i veçantë riprodhues henotoksycheskoe karakter ndikimit embryotoxic, gonadotoxical.

Për shembull, ju mund të mbani mend për të punuar me formaldehyde, merkuri, klorid vinyl, oksideve të karbonit dhe azotit në institucionet mjekësore që shkelin ciklin menstrual. Në industrinë e drurit dhe prodhimin e kimikateve të ndodhë dashuri organe gjenitale femërore.


Hulumtimi


Në mesin e grave punëtorët shëndetësorë kryer një studim rasti. Ajo u gjet se më shumë se 30% kanë probleme me sistemin riprodhues. Kjo situatë është sëmundje për shkak kryesisht inflamatore, proceset patologjike gjatë shtatzënisë, organet gjenitale patologji tumori, zemrat, mitrës dhe shtojca, kanceri i qafës së mitrës, vaginës). Këto sëmundje janë gjetur shpesh në infermieret kirurgjikale, teknikë laboratorike, fizioterapistë dhe përfaqësues të diagnostikës funksionale.

Me nemedykiv është që të sigurojë punëtorëve të prodhimit najloni, rafineri, punonjësit, që kanë të bëjnë me herbicide dhe tretës organik.

Pse janë atje sëmundjet profesionale e organeve gjenitale femërore?


Mekanizmat e origjinës ende nuk janë kuptuar plotësisht, por ka besim që të ndryshojë kursin e ciklit menstrual varet nga mosfunksionimi e hipofizës dhe gonads, pra shkeljen e ndërveprimit të tyre.
Nuk janë komponimet kimike që ndikojnë zona të caktuara të trurit (hipofizës, hipotalamusi) pa vetë ndërmjetësve. Kjo nga ana tjetër çon në nivelet e hormoneve seksuale në gratë më të ulët.


Vibracionet në prodhimin dhe infertilitetit femëror


Cikli menstrual Dështimi që rezulton nga të gjata të bëra nga njeriu vibracioneve në vendin e punës. Ciklit menstrual është reduktuar, duke rezultuar ne rritur mujore, të cilat mund të shfaqen disa here ne muaj. Ky është vetëm fillimi. Vibracioneve të ndihmojë për të rritur numrin e dështimeve dhe Gestosa shtatzënë. Ato gra që kishin dridhje të vazhdueshme në 14-50% kanë një cikël menstrual. Kjo gjakderdhja gjatë ciklit menstrual, janë të bollshëm dhe të zgjatur.
Jo vetëm në dridhje e sistemit riprodhues ndikon negativisht. Efekt të njëjtë llogaritet për të gjitha sistemet e trupit gratë, çrregullime manifestuar dhe problemet e shtatzënisë në lindjen e fëmijës.

Duke punuar në zhurma, dridhje dhe substanca toksike rrit mundësinë e abortit.

Funksioni riprodhues dhe rrezatimi


Ndikimi i rrezatimit në trupin e femrës është treguar një rënie në ndarjen e menstruacioneve. Gratë radiologëve në 30 e fundit ndonjëherë vuajtur shpeshta gjakderdhje jofunksionale mitrës, sekrecionet pakët gjatë menstruacioneve. Cikli menstrual, ovulacionit mund të zhduken nën ndikimin e rrezatimit kronike. Ajo zhvillon varfëri të pakthyeshme. Kjo është varfëri, e cila nuk mund të shërohet.

Valët Bukura dhe elektromagnetike


Nën ndikimin e rrezatimit elektromagnetik, një rënie të dhënit gji rrit rrezikun e anomalitë në fetus. Fëmijët me aftësi të kufizuara lindur për gratë të cilët kanë punuar në departamentin fizioterapi.

Shkelja e riprodhimet e ushtrimit dhe klimë të nxehtë


Nëse uyazyka gra të punës ishin një atmosferë të nxehtë, rrit aktivitetin fizik, pa ndryshim bijtë e nënave kanë lindur në vuajtje malovesnыmy nga anemia.
Pse po ndodh kjo? Sepse ushtrimi rëndë të çon në të njëjtën ciklit menstrual, ndryshimet në numrin e shkarkimit, ndryshimet në fillimin ritmin e menstruacione. Këta faktorë janë të kombinuar me pozicionin e zgjatur e detyruar në punë, e cila çon në stagnim e gjakut në legen dhe organe gjenitale, në enët e gjymtyrë të ulët.

Përfundim


Kështu, ka shumë faktorë në vendin e punës që mund të çojë në pasoja të pakëndshme dhe të pakthyeshme të sistemit riprodhues. Prandaj, çdo grua duhet të mbajnë sigurinë në vendin e punës, ekzaminimit mjekësor të rregullt dhe të kujdeset për shëndetin e tyre.