Uretrës polip në gratë - Simptomat

Polyps në uretrës të grave të ndodhë më shpesh se meshkujt. Kjo është për shkak të karakteristikat strukturore të trupit - uretrës në gratë - tub të shkurtër pyatysantymetrovaya veshur me epitelit, rritje jonormale e cila çon në polypozu.

Të polyps shkaqet në uretrës të grave


Të besueshme shkaqet e polyps Urethral në gratë nuk është i njohur. Përafërsisht të ndikuar në këtë proces:

 • inflamacion kronik në uretrës;

 • Problemet hormonale;

 • urethral lëndim Mukoza;

 • qarkullim të dobët në këtë zonë.


 • Polyps shpesh lokalizuara në hapjen e jashtme e uretrës në murin e saj prapa, ku qelizat urotelyalnыe përziera të ndjeshëm ndaj rritje.

  Simptomet e polyps në uretrës të grave


  Polyps në uretrës mund të tregojnë ankesat e mëposhtme:

 • djegie dhe kruarje në uretrës në pjesën tjetër;

 • forcimin e dhimbje në kohën e shkarkimit;

 • kërkojnë të shpeshta në banjë;

 • vështirësi urinimi në ngushtimin e kanalit;

 • paaftësia për të shurrim në qoftë se një polip i madh bllokuar tub uretral;

 • urethral gjakderdhje pas intimitetit seksual për shkak të lëndimit polip.


 • Nëse ju përjetojnë këto simptome, konsultohuni me urolog tuaj për të identifikuar shkaqet e tyre. Nëse një polip është afër hapjen e jashtme të uretrës, mjeku do të shihet me sy. Tumoret më të thellë mund të zbulohet nga ureteroscopy - futjen e një kanali endoscope dhe të parë membrana e saj mucous nga brenda.
  Polyps gjetur excised domosdoshmërisht menjëherë, gjatë uretrotsystoskopyy ose ndoshta të bëjë procedurën e electrocoagulation e tumoreve beninje nga hulumtimi i mëtejshëm i indit për qelizat e kancerit.