Shenjat e inflamacionit të

Shtojca janë të vezoreve dhe tuba fallopiane (edhe tubat fallopiane). Në vezoret e grave shfaqen vezë, ata hyjnë në mitra, tubat fallopiane lëvizin në. Tuba fallopiane janë kanalet me një trashësi prej 2 deri në 4 mm dhe një gjatësi prej rreth 10 cm.

Inflamacion i shtojca (edhe adnexitis, salpingo) - sëmundjen e një gruaje, që është procesi i inflamacionit në vezore ose tubat fallopiane. Sëmundja është më e zakonshme në pothuajse gjinekologji.

Një nga shkaqet e procesit inflamator në shtojca është prania e ndonjë infeksioni. Duke ulur mikroorganizmave imunitar aktivizohen dhe shkaktojnë inflamacion.

Format inflamacion
Shenjat e inflamacionit të mitrës dhe shtojca të varet se çfarë është një sëmundje. Sëmundja mund të jetë fshehur akute ose kronike rrjedhje (fshehur).


 • Një nga shenjat e para të inflamacionit në sëmundje akute ovarian janë dhimbje barku, nganjëherë si ajo shoots kthehet. Dhimbja shpesh rrit gjatë menstruacioneve, marrëdhënie, me ftohje të fortë të trupit. Temperatura basal zakonisht rritet. Në provim, mjeku gjinekolog rritet dhimbje ovarian.

 • Inflamacion kronik i zhvilluar pas inflamacionit akut, e cila ishte nedolecheno ose trajtuar keq. Cilat janë shenjat e inflamacionit te shtojca mund të përjetojnë me këtë formë të sëmundjes, nganjëherë sipping bark të ulët, temperatura e trupit është mbajtur rreth 37 gradë, ka disa shuma e lengjet vaginale. Ajo gjithashtu mund të ndodhë pa asnjë simptomë dhe shfaqet në periudha rëndim.

 • Forma fshehur e sëmundjes nga shtojca më të rrezikshme. Për gratë, ajo shkon pa u vënë re, përparon, ngjitet janë formuar në gypat që çojnë në pamundësinë e konceptues një fëmijë.


 • Të gjitha shtojca Simptomat janë ndarë në dy grupe:


 • lokal - përshkruajnë shkallën e shtojca dëme, për të ndryshuar funksionin e tyre primar;

 • Në përgjithësi - të tregojë reagimin e trupit në zhvillimin e mëtejshëm të patologjisë. • Shenjat lokale zastuzhennыh shtojca  Së pari, karakteristikat kryesore të sëmundjes janë zvarritje dhimbje në bark disponueshmërinë bardha, nganjëherë shkarkimi purulent shoqëruar me kruarje, acarim të lëkurës të vaginës. Ka gjakderdhje jashtë ciklit menstrual, cikli është prishur. Shtojca tejzgjatura inflamacion mund të jetë një gjakderdhje të zgjatur dhe të rënda. Dhimbja shpesh sjell periodikisht shkurtimin e kohëzgjatjes mesatare. Në rritje nëpërmjet kontaktit seksual, stërvitje, menstruacioneve.


  Simptoma të përbashkëta zastuzhenyya shtojca  Këtu në bark të ulët nuk dhemb, dhimbje e shurdhër në pjesën e prapme më të ulët që i jep, dhimbje koke, gojën të thatë, duke mbajtur temperaturë të lartë dhe gjendja e keqe e përgjithshme ndjerë nga trupi. Ndonjëherë ka të vjella. Edhe ndryshimin e gjakut mund të zhvillojnë leukocytosis sëmundje. E gjithë kjo sugjeron inflamacion akut të gjithë trupin.

  Për të shmangur inflamacion i shtojca, të jetë i sigurt për të vizituar gjinekologu çdo gjashtë muaj. Nëse ju injorojnë shenjat e inflamacionit te shtojca, ajo mund të çojë në pasoja shumë të rënda, të tilla si thyerje e tuba fallopiane, vezore. Gjithashtu inflamacion i një kauzë të përbashkët të femrave infertilitetit mund të çojë në shtatzëni ektopike.


  Prandaj, paraqitja e të paktën një nënshkruan shtojca të ftohtë, të jetë i sigurt për të vizituar mjekun. Pas shqyrtimit, ajo do të caktojë trajtim të kualifikuar. Koha zbuluar sëmundja trajtohet me sukses.