Shenjat e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme

Transmetueshme seksualisht sëmundjeve, ose siç quhen tani, sëmundjet, sëmundjet seksualisht të transmetueshme - një sëmundje ngjitëse e shkaktuar nga bakteret, kërpudhave, viruset dhe patogjene të tjera për të cilat nuk është një metodë e zakonshme e transmetimit nga personi në person. Ata janë të transmetueshme seksualisht dhe jo domosdoshmërisht vetëm gjenitale. Ajo mund gjithashtu të jetë seks oral ose anal. Disa infeksione gjenitale gjithashtu mund të transmetohet në mënyra të tjera.

Simptomat dhe shenjat e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme


Shenjat e jashtme më të zakonshme të sëmundjeve ngjitëse seksuale janë:


 • skuqje;

 • plagë, pimples, lytha në organet gjenitale, në zonat e afërta të lëkurës në anus;

 • djegur në organet e jashtme gjenitale;

 • Zgjedhja karakter të pazakontë, disa herë me erë të pakëndshme;

 • urinim i shpeshtë, i shoqëruar nga siklet dhe ndjenjat e dhimbshme;

 • dhimbje gjatë raportit seksual, në bark të ulët;

 • Abuzimi cikël në femra.


 • Përkundër faktit se simptomat e ndryshme të infeksioneve gjenitale janë të ngjashme, secila e karakterizuar nga grupin e vet të karakteristika dhe ka dallimet e veta.

  Duhet të theksohet se një diagnozë të bazuar vetëm në simptomat e jashtme të sëmundje veneriane është e pamundur. Për shembull, gratë kanë simptomat e infeksioneve gjenitale zakonisht janë sëmundje të lehta ose asimptomatike.

  Si për të zbuluar shenjat e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme?


  Infeksion seksual tek gratë, si tek meshkujt, të cilat mund të ndodhin në forma akute dhe kronike. Forma akute zhvillohet kur në mes të infeksionit dhe shfaqjes së sëmundjes mori pak kohë. Ajo karakterizohet nga manifestimi i gjallë e simptomave dhe shenjave.

  Nëse forma akute e sëmundjes mbetet nevыlechennoy, sëmundja shkon në kronike. Shenjat e sëmundjes duke ulur apo zhduken. Dhe përshtypja se sëmundja ka rënë. Por kjo nuk është kështu. Simptomat shkojnë në atje vetëm për arsye se trupi nuk merren me ta, dhe ata janë të justifikuara në trup, duke çuar në pasoja serioze dhe përhapjen e mëtejshme të infeksionit të njeriut.
  Identifikimi infeksion seksual në këtë fazë të sëmundjes është e mundur vetëm me vendosjen analizë.

  Prandaj, kur shenjat e para të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, ose të dyshimit të infeksionit, të jetë i sigurt për të parë një mjek në kohë për të diagnostikuar dhe trajtuar sëmundjen.