Simptomet e menopauzës

Që prej rreth 45 vjetësh, një grua është ballafaquar me një proces të tillë natyror në trup si zhdukjen e funksionit riprodhues. Kjo është për shkak të një rënie në prodhimin e hormoneve femërore që përfundimisht çon në ndërprerjen e menstruacioneve dhe, në përputhje me rrethanat, pjellshmërisë dhe lindjes.
Ky fenomen quhet menopauza ose menopauza, i cili për disa vjet për një grua duke u bërë një simbol i plakjes pashmangshme.

Simptomet e menopauzësNdoshta kjo është për shkak të gruas jetesës në mjedisin apo thjesht perceptimin e gabuar të procesit natyror, por në shumicën e rasteve, menopauza nuk shkon pa u vënë re. Çdo menopauza ka karakteristikat e tij karakteristike.

Shenja e parë që shpall fillimin e moshës në gratë premenopausal është parregullsi menstruale. Menstruacioneve mund të jetë edhe më shumë dhe më pak intensive. Cikli shumë mund të ndryshojë në drejtim të zgjatjes apo, anasjelltas, ulje. Moshës lidhur me ndryshimet mund të shoqërohet me simptoma të tjera të lidhura:

 • Tides - shenja më e zakonshme e menopauzës të hershme, një grua sjell shumë shqetësim; shprehur një ndjenjë e papritur të ngrohjes, skuqje e fytyrës dhe qafës mund të përsëritet disa herë në ditë dhe për të marrë disa orë;

 • swings humor, nervoz dhe madje edhe depresioni, çrregullime të gjumit;

 • një tipar i përbashkët i grave menopausal mund të jetë djersitje;

 • Dhimbje koke - janë rezultat i gjendjes emocionale të paqëndrueshme, por në kohë mund të shfaqet si një shenjë të veçantë të menopauzës;

 • shteti i përgjithshëm mund të dominojë lodhjes dhe apati.


 • Menopauza e parë mund të konsiderohet i kompletuar me shfaqjen e shenjave kryesore të fillimin e menopauzës. Kjo është ndërprerja e plotë e menstruacioneve.
  Në qoftë se nuk ka menstruacione gjatë vitit, në bazë të hyrë në periudhën e tretë të moshës lidhur me ndryshimet - menopauzë. Numri i estrogjenit të prodhuar arrin minimumin e saj, për këtë arsye metabolizmi në femra ndryshon në mënyrë të konsiderueshme. Si rezultat i këtyre ndryshimeve rrit rrezikun e këtyre sëmundjeve:


 • atherosclerosis;

 • osteoporosis;

 • Duket lëkurë të thatë, flokët;

 • gjithashtu reduktuar prodhimin e mukusit në vaginë, i cili zvogëlon imunitetin lokale, dysbiosis, zhvillimin e mëllenjë, proceset atrophic.
 • Shenjat e para të menopauzës tek gratë ndodhin gjatë para se të funksionit wilting plotë riprodhues. Menopauza - një proces i gjatë që mund të zgjasë 2-5 vjet ose më shumë. Nuk është e nevojshme që gjatë kësaj periudhe ajo do të përballet me të gjitha simptomat e menopauzës. Është e rëndësishme për të trajtuar pashmangshme moshës lidhur me ndryshimet, atëherë mund të shmangur shumë momente të pakëndshme.