Teprica estrogjenit - Simptomat

Estrogen tepërt në femra shkakton disfunksionit të sistemit riprodhues, duke përfshirë aksidentet në të ciklit menstrual. Estrogjenit Normalisht moderuar tepërt të hormoneve vërejtur në fazën e parë të ciklit menstrual. Kjo është për shkak të aktivizimit të ndarjes së hipofizës FSH, i cili stimulon prodhimin e estrogjenit.
Shenjat e rritjes së formimit të estrogjenit
Hormonet seksuale femra të ndikojë në funksionin e shumë organeve dhe metabolizmin. Kështu, simptomat kryesore të estrogjenit tepërt në gratë janë:


 • Simptoma neurologjike e estrogjene tepërta të duket si dobësi, lodhje, pagjumësi, nervozizëm.

 • Edhe në sfondin e niveleve të larta të estrogjenit mund të ketë një dhimbje koke, marramendje dhe depresionit çrregullime.

 • Shkelja e proceseve metabolike. Në këtë rast simptomat e estrogjenit të tepërta në gratë janë shtim në peshë, humbje e flokëve, thonjtë i brishtë, puçrra fytyre.

 • Çrregullime riprodhuese. Kjo është një shenjë e estrogjenit tepërt shqiptuar sindromi premenstrual. Ndërprerë cikli menstrual. Mujore bëhet e gjatë, e rëndë, të parregullt dhe, si rezultat i shtatzënisë bëhet i pamundur.

 • Shenjë e estrogjenit tepërt është dhimbje dhe ënjtje e gjinjve. Ata mund të zhvillojnë versione të ndryshme të mastitit.

 • Ka një tendencë për të koagulimit të gjakut dhe clots gjakut.

 • Shpesh në sfond të gjata nivelet rritje e estrogjenit në gjak e zhvillimit të tumoreve - semundjeve proliferative të tilla si Endometrioza. Ajo gjithashtu mund të jetë tumoret beninje dhe malinje në gji, mitrës.

 • Osteoporozën.


 • Heqja e simptomave të tepërta estrogjenit


  Siç e shohim, ndryshimet e shkaktuar nga rritja e estrogjenit, shumë serioze. Prandaj, për të parandaluar zhvillimin e kushteve të rënda, dhe duke përfshirë sëmundjeve onkologjik, është e rëndësishme për të trajtuar menjëherë mosbalancim hormonal.

  Trajtim efektiv i estrogjenit të tepërta në gratë kanë nevojë për të eliminuar shkakun e rritjes së numrit të hormoneve. Gjithashtu e rëndësishme është refuzimi i shprehive të këqija, mënyra e aktivitetit fizik dhe një dietë të ekuilibruar me përmbajtje të lartë në vitamina esenciale dhe antioksidantë.
  Me efikasitetit të metodave të mësipërme për të eliminuar simptomat e estrogjenit tepërt në gratë përshkruara ilaçe. Cakto antyэstrohennыe droga të tilla si Tamoxifen apo drogës progesterone.