Klimaterike Sindromi - Simptomat

Menopauza - një proces fiziologjik, karakterizohet me shtypjen e funksionit ovarian dhe, për pasojë, nivelet e ulëta të hormoneve seksuale femërore (sidomos estrogjenit) në trup. Në disa gra menopauza është pa dhimbje dhe nuk ka simptome patologjike. Sindromi menopausal quajtur dukuri jonormale e menopauzës me manifestimet e tij të veçanta patologjike. Tjetra, ne e konsiderojmë menopauzë patologjike në gratë dhe simptomat e saj karakteristike.


Klimaterike Sindromi - Simptomat
Ka katër grupe të çrregullimeve karakteristike e sindromi menopausal, këto përfshijnë:

  • Grupi i parë i simptomave të enëve të gjakut dhe çrregullime neuro-psikiatrike të lidhura. Klinikisht ato paraqiten si një ndjesi të papritur të ngrohjes (flashes nxehtë), djersitje, ndryshimet në presionin e gjakut, takikardi (rrahje zemre të shpejtë). Çrregullimet neuro-psikiatrike janë manifestuar si prish gjumin, nervozizëm, ndryshimet e papritur humor.

  • Grupi i dytë i ndryshimeve simptomat urogjenitale përfshijnë: vaginë të thatë, dhimbje gjatë kontaktit intim, djegie dhe kruarje në vaginë, kërkojnë të shpeshta të urinoj.

  • Të lidhura me moshën ndryshimet e lëkurës janë manifestuar në formën e reduktuar TURGOR lëkurës, rrudhat, hedh lëng dhe thonjtë brishtë, humbje e flokëve.

  • Një çrregullime katërt e grupit janë çrregullime metabolike. Si rezultat, metabolizmi ngadalësohet, dhe gruaja po fiton peshë. Si rezultat i shqetësuar metabolizmit mineral zhvillon osteoporozën.
  • Klimaterike neurozë - simptomat
    Klimaterike neurozë - një sindrom patologjik që manifeston shumë reagime vegjetative. Manifestimi kryesor klinik i menopauzës është ashtuquajturat hot flashes patologjike. Ata janë skuqje e papritur e lëkurës, ndjenja e ngrohjes dhe mungesa e ajrit. Nga simptomat e një sëmundje, ata ndryshojnë në duke filluar në gratë më të vjetra se 45 vjet, i shoqëruar nga parregullsi menstruale, dhe nervozizëm dhe çrregullime të gjumit.    Kështu, duke konsideruar si një kusht i shpeshtë si menopauzës patologjike, mund të identifikojë simptomat menopausal të qenësishme të tilla si hot flashes, djersitje, nervozizëm, takikardia dhe të tjerët. Duke vënë në dukje në simptomat e listuara duhet të mos e humbni shpresën, sepse të dy mjekësi formale dhe tradicionale ka fonde të mjaftueshme për të vazhduar gratë rinjve.