Çrregullime gjinekologjike - Simptomat

Sëmundjet gjinekologjike dinë pothuajse çdo grua. Jo gjithmonë seksi dobët është në gjendje për t'iu përgjigjur të manifestimit të tyre dhe të kërkojnë kujdes mjekësor. Ndonjëherë kjo është për shkak se vajzë e re vetëm turpërohet prej diskutuar problemin me këtë lloj të mjekut.
Në mënyrë tipike, sëmundjet gjinekologjike grave të lidhura drejtpërdrejt me natyrën e infeksionit dhe kanë simptoma të shumta. Arsyeja kryesore për ndodhjen e tyre është një ndryshim në microflora vaginale. Si rezultat, riprodhimin e agjentëve patogjene, e cila çon në sëmundje.

Mënyrat e transmetimit
Përveç ndryshimeve të mësipërme microflora vaginale, sëmundje shpesh gjinekologjike dhe seksualisht të transmetueshme. Po, ka një varg i sëmundjeve që terminologjia mjekësore quhet STD - infeksion të transmetueshme seksualisht. Ndoshta më e rrezikshme e këtyre sëmundjeve mund të quhet sifilizi.
Gjithashtu, shpesh shkaku i sëmundjeve gjinekologjike mund të jetë operacioni. Shpesh, pas operacionit në një grua zhvillon një proces inflamator lokalizuara në organet riprodhuese. Një shembull i sëmundjeve të tilla mund të jetë spikes në organet e brendshme.

Shenja
Që nga numri i sëmundjeve gjinekologjike në zhvillim në gratë të mëdha, atëherë simptomat mund të ndryshojnë nga kruhet banale që të kryejë lloje të ndryshme.
Po, skuqje dhe kruarje mund të jetë një simptomë e sëmundjeve të tilla si vulvovaginitis gjinekologjike. Sëmundja ka një karakter inflamator dhe ndikon në vulvë dhe vaginë. Shpesh ndodh në vajzat dhe është paraqitur vetëm inflamacion vulvë. Trajtimi i vonuar i kësaj sëmundjeje në adoleshencë mund të çojë në shterpësi në të ardhmen.

Përveç kësaj, kruarje dhe përzgjedhja mund të ndodhë në bazë të këtyre sëmundjeve mjaft të zakonshme gjinekologjike, si kandydomikoz, gjerësisht të referuara si "mëllenjë". Karakteristika kryesore, të cilat mund të dallohen me saktësi nga sëmundje të tjera është curdled lengjet vaginale. Shpërndarja e të dhënave është kërpudhave jeta produkt i gjini Candida, i cili preferon vende me lagështi dhe të ngrohta me konsum të kufizuar të ajrit.
Trajtim
Procesi i trajtimit të sëmundjeve gjinekologjike, simptomat e diskutuara më lart janë shumë komplekse dhe ndonjëherë mund të marrë më shumë se një muaj. Një aspekt i rëndësishëm i këtij procesi është diagnoza e saktë dhe në kohë. Për këtë ekzistojnë metoda të ndryshme laboratorike:. Scraping shtupë, urinës dhe kështu me radhë D.

Varësisht nga lloji i sëmundjes është diagnostikuar, mjeku përzgjedh dhe trajtimi. Me kusht që ata mund të ndahen në konservatore dhe radikale.
Ish përfshijnë ilaçe, banja, douching, fizioterapi ndryshme dhe kështu me radhë. D. Trajtimi Radikale përfshijnë kirurgji.
Shumë shpesh mjekët para se të përdorë trajtimin radikal, duke përdorur konservatore, e cila në disa raste të çojë në shërim.
Parandalim
Çdo grua për parandalimin e sëmundjeve gjinekologjike duhet të kujdesen për veten e tyre. Ruajtjen e nivelit të duhur të higjienës është çelësi për shëndetin e grave. Gjithashtu, mos harroni për kontrolle parandaluese që duhet të kryhen të paktën 1 herë në 6 muaj.

Së bashku, këto masa të lejojë një grua për të shmangur zhvillimin e sëmundjeve gjinekologjike, dhe nëse është e mundur, - kohë për të zbuluar ato.