Transmetimi i sifilisit

Një nga sëmundjet më të njohur, sëmundjet seksualisht të transmetueshme janë sifilizi. Sëmundja përparon ngadalë, por mund të çojë në pasoja serioze. Infeksioni ndodh pas depërtimit në sëmundje patogjen njerëzor - zbehtë Treponema. Ka mënyra të ndryshme të transmetimit të sifilisit.
Mënyra seksual
Kur seksi i pambrojtur me një partner të infektuar rreziku i infeksionit është shumë e lartë. Treponema Pale hyn në trup, si gjatë marrëdhënieve vaginale, dhe në gojë ose anal. Në rastin e fundit, probabiliteti i transmetimit të madh. Në rektum mund microcracks që lehtësojnë depërtimin e agjent shkaktar.

Mundësia e kontaminimit ndikojnë faktet e mëposhtme:

 • Disponueshmëria e manifestimeve të jashtme të sëmundjes në një partner të pacientit, numri i tyre;

 • lloji dhe shpeshtësia e akteve seksuale;

 • prania e lezioneve në lëkurën e partner shëndetshëm.


 • Sifilisi kongjenital
  Në përgjigjur pyetjes, i cili është transmetuar nga sifilizi, duhet përmendur e infeksionit intrauterine nga nëna tek fëmija nëpërmjet placentës. Në këtë rast, fëmija mund të vdes në bark të nënës apo të lindur me patologji të ndryshme.
  Gjithashtu, infeksioni mund të ndodhë gjatë lindjes. Për të shmangur këtë, mjekët bëjnë gratë seksion të sëmurë cezariane.

  Mënyra Hemotransfuzyonnыy
  Ju mund të infektohen nëpërmjet gjakut të një personi të sëmurë nga gjaku, por raste të tilla janë të rralla. Pas analizave paraprake të secilit donator kryer një numër të sëmundjeve.
  Një tjetër mënyrë e gjetjes së Treponema me anë të gjakut - përdorimi i të njëjtës shiringë. Kjo shpjegon faktin se varur janë të infektuar shpesh me sifilis.
  Infeksion profesional dhe të brendshme
  Rastet e infeksionit janë tepër të rralla. Punonjësit e kujdesit shëndetësor mund të infektohen duke punuar me pacientët. Nga që mbrojnë mjekët dhe infermieret aktivitete të tilla si doreza, sterilizimi i të gjitha mjeteve.

  Gjithashtu, infeksioni mund të ndodhë në jetën e përditshme. Sifilizi rëndësishme transmetohet me anë të pështymës. Treponemy jeton në të gjitha lëngjet që janë prodhuar në trupin e njeriut. Prandaj, ekziston mundësia e infektimit me një puthje. Gjithashtu e vini re, pasi ata kaluan sifilis shtëpiake. Kjo është e mundur duke përdorur vegla të zakonshme, produktet higjienike, pirja e duhanit një cigare.
  Por si agjent jeton jashtë për kohë të gjatë, rruga në shtëpi pothuajse asnjëherë.