Si mund të merrni sifilis

Pale Treponema - një organizëm i dëmshëm se është agjent shkaktar i sëmundjeve të tilla të rrezikshme si sifilizi, nuk njeh barriera. Asnjë lëkurës ose mukozës e njeriut nuk është në gjendje për të parandaluar depërtimin e saj. Sipas mënyra sifilizi mund të ndryshojnë. Në lidhje me këtë, çdo person, pavarësisht nga statusi martesor, statusit, mënyrën e jetesës dhe të profesionit duhet të dini se si të bëhen të infektuar me sifilis. Për një kohë të gjatë sëmundja nuk mund të manifestohet me simptoma të jashtme, dhe pastaj të blerë formën kronike. Në raste të tilla, për fat të keq, rezultati shumë i pikëlluar i sëmundjes dhe numri i dhjetëra të infektuar.

Mënyrat sifilizi


Si i trishtuar për të realizuar, por të infektuar me sifilis mund të pothuajse kudo: në spitale, në transportin publik, në një parti apo edhe në shtëpi.
Mënyra konvencionale të infeksionit Treponema zbehtë ndahet në:

  • Seksi. Për fat të keq, pavarësisht nga propaganda e kontracepsionit pengesë dhe paralajmërimet rreth marrëdhënieve rastësore seksuale, duke pasur parasysh mënyra sifilizi është më e zakonshme. Kështu rreziku për t'u bërë një bartës i Treponema zbehtë është të paktën 45%.

  • Vendas. Në mënyrë tipike, sifilizi mund të bëhet shtëpiake infektuar, nëse nuk respektojnë higjienë të mirë personale dhe të mos e dinë se dikush nga familja është i sëmurë. Burimi i infeksionit janë takëm zakonshme, peshqir dhe pajisje të tjera shtëpiake që nuk kanë kohë për të thatë lëngun biologjike e pacientit.

  • Hemotransfuzyonnыy. Në këtë rast, i zbehtë Treponema hyn në trup nëpërmjet gjakut të drejtpërdrejtë (transfuzioni i gjakut, ripërdorimi i instrumenteve mjekësore).

  • Profesional. Këto janë mjekët të cilët duhet të merren me pacientët dhe materiale të tyre biologjike. Sifilisi infekton zakonisht gjinekologë, obstetrit, kirurgët, dentistët dhe patologë.

  • Transplatsentarno. Për shkak placenta apo gjatë kalimit nëpër kanalin e lindjes, i zbehtë Treponema, disi, merr të njeriut të vogël.