Si për të trajtuar sifilis

Nëse ne flasim për nëse ne mund të kuruar sifilis, ajo është e sigurt të them se për momentin sëmundja trajtohet në të gjitha fazat e saj.
Mbi të gjitha, terapia ishte zgjedhur si duhet, dhe pacienti do të trajtojë të gjitha kërkesat e veneriane specialist sëmundjeve.
Natyrisht, në fazat e hershme të kuruar sëmundje të lehtë dhe të shpejtë. Terapia Faza fillestare zgjat 2 - 3 muaj më vonë skenë për të trajtuar 15-2 vjet.

Trajtimi Skema e sifilisit


Baza për trajtimin e sifilisit në gratë si dhe burrat janë antibiotikët: tetracycline, fluoroquinolones, macrolides, azytnomytsyn.

Kohezgjatja e trajtimit me antibiotikë, doza ditore dhe frekuenca e marrjes drogën zgjedhur në mënyrë individuale në secilin rast.
Para se të filloni për të trajtuar sifilis në gratë, mjeku duhet të specifikojë llojet dhe sasinë e antitrupave të pranishëm në të pacientit, i cili më vonë do të shërbejë si tregues të kuruar njerëzore dhe efektivitetin e terapisë.
Përveç antibiotikëve që përdoren në trajtimin e sifilisit imunomodulues drogë. Kjo është për të rritur sistemin imunitar, si agjentë antibacterial - është vetëm arma ndihmëse, barra kryesore për të shkatërruar Treponema zbehtë mbështetet në imunitetin e njeriut.

Nëse për sifilis shoqëruar nga infeksione të tjera seksuale (klamidia, gonorre, trichomoniasis, mycoplasmosis dhe të tjerët), terapia e parë të mbajtur protyvosyfylytycheskaya dhe pastaj të trajtohen me infeksion harmoni.
Gjatë terapisë pacienti nuk duhet të angazhohen në marrëdhënie seksuale, pasi kjo rrit rrezikun e infeksionit të partnerit tuaj dhe ri-infeksionit.
Imuniteti të zbehtë treponeme në trupin e njeriut nuk është bërë për shkak se edhe pas trajtimin e sifilisit mund të merrni të sëmurë përsëri.

Çdo pacient duhet të kuptojnë se trajtimi i sifilizit në shtëpi nuk është e mundur, ajo kërkon një specialist i kualifikuar.

Sifilisi kurë


Pas trajtimit të diagnostikimit sifilis kryhet mbi bazën e shkallë:

  • zhdukjen e efekteve të sifilizit (skuqje të lëkurës, ulcerat frëngjyzak);

  • Rezultatet e testit demonstrojnë dinamikën mykroreaktsyy reshje, niveli i antitrupave në gjak, mungesa apo prania e IgM.  • Parandalimi Sifilisi


    Për të nuk duhet të përballen me problemin e trajtimit të sifilisit, është e nevojshme që të respektojë rregullat e thjeshta të parandalimit.


  • aderimin në një angazhim partner seksual;

  • përdorni një prezervativ nëse ende ekziston një kontakt rastësor seksual;

  • qasje në një mjek për sifilis dyshuar.