Manifestimet lëkurore e sifilisit

Sifilisi - një veneriane (seksualisht të transmetueshme) sëmundje infektive që shkaktohet nga Treponema zbehtë, manifestuar manifestimet karakteristike lëkurës. Megjithatë, skuqje të lëkurës sifilizi është vetëm baza për referimin e pacientit deri në miratimin e një hulumtimi të veçantë laboratorike, diagnozës klinike dhe përfundimtare, kur një Wasserman pozitiv rezultat. Në këtë artikull ne do të përpiqemi për të përshkruar në detaje manifestimet lëkurore të sifilisit.


Si sifilizi parësor shfaqet në lëkurë?
Shenjat e para të sifilisit në lëkurë shfaqen pas 25-40 ditë pas infeksionit në vendin e infeksionit. Më shpesh kjo është organet gjenitale, anus, mukozën e gojës. Shenja e parë e sifilisit është quajtur shankri lëkurës, mund të ketë disa. Ajo është e ngjashme me ulcerat trofike, ka rrumbullakuar edges dhe një madhësi të shkëlqyer fund shankri e 05-2 cm në diametër. Ky edukim pa dhimbje, nuk është rritur dhe nuk ka gjakderdhje. Pas disa ditë në sifilizi parësor rritur nyjet limfatike (lymphadenitis rajonal). Pas 2-3 javë shankri në vendin e mbresë mbetet.Rash - sifilizi dytësor
Shenjat e sifilisit sekondar shfaqen në lëkurë në formën e një skuqje të përgjithësuar që është lokalizuar në gjoks, gjymtyrë mbrapa, sipërme dhe të poshtme. Shfaqja e plagët shkaktuar efekte toksike zbehtë enët Treponema e shtresës së tretë të lëkurës. Kjo i nxituar mund të duken si njolla, flluska me lëngshëm ose të errët përmbajtjes së kuqe. Përmbajtja e këtyre vezikulave që përmbajnë zbehtë treponem. Sifilisi trajtohet mund të kalojë më e vështirë - në fazën e tretë, e cila karakterizohet nga lezione të organeve të brendshme.Kështu, ndryshimet karakteristike në lëkurë dhe historia përkatës (përzier seksit, të pambrojtur) duhet inkurajuar gratë testuar për sifilis.