Si funksionon sifilis

Pavarësisht nga fakti se promovimi i gjerë i përdorimit të kondomit është në kontakt të rastësishëm, të bien dakord për këtë rregull dhe pastaj brutalisht paguar shëndetin e tyre. Kjo sëmundje, e njohur që nga koha e Kolombit, dhe ende ndikon njerëzit në botë.
Si të mos të humbasë fillimin dhe kohë për t'i rezistuar infeksionit? Ju duhet të dini se si është sifilizi primar. Sigurisht, nëse ju dyshoni sëmundje duhet të kontaktoni me sëmundje veneriane, por shumica është e dobishme që të ketë një informacion të tillë, sidomos ata që ndryshon shpesh partnerë seksualë.

Si funksionon shankri sifilisi?


Shankri, është një edukimi firmë rubtsevatoe - është një ulçerë që shfaqet në faqen e goditi spirochetes zbehtë në trup. Shpesh ajo është në organet gjenitale, edhe pse ai mund të jetë në zorrë, qafën e mitrës, uretrës ose në gojë. Rank Hard ka një avantazh të qartë, dhe brenda është përmbajtja e lëngshme.
Nuk është, pas përfundimit të periudhës së inkubacionit - 3-4 javë, dhe është plotësisht në 5-6 javë. Rank nuk dhënë ndonjë ndjesi të pakëndshme dhe të dhimbshme, dhe për këtë arsye nuk mund thjesht të shihet dhe pastaj sëmundja përparon.

Si funksionon sifilizi nxito në gratë?


Sifilisi në burrat dhe gratë ndikon në organet gjenitale, dhe në gratë është si ulcerat vendosura në organet gjenitale apo buzët anusit. Shankri Më pak të zakonshme në trup - gjoks, abdomen, rajoni pubike. Në fazat e dytë dhe të tretë të puçrra sëmundjes mund të jetë ngjyra më të ndryshme, lloji dhe madhësia.
Kështu, ngjyra e nxituar mund të jetë rozë, të kuqe, gri apo edhe ngjyrë kaltërosh. Madhësia e secilit prej puçrra fytyre mund të ndryshojnë nga milimetër në madhësinë e një arre dhe gjendet në pëllëmbë, shputë dhe në trup.

Më vonë, pas disa vitesh, sifilizi trajtohet duket si ulcerat ndikojë në sipërfaqe të mëdha fillon nekrozë e dermis dhe kërc përreth.

Si e bën sifilis shtëpiake?


Shenjat e para të infeksionit sifilis identike brendshëm seksual, dhe ata shikojnë në përputhje me rrethanat. E vetmja infeksioni nuk merret përmes kontaktit seksual, shpesh shfaqet në gojë, buzë apo trup, jo organet gjenitale.
Megjithatë, në qoftë se infeksioni ka ndodhur me anë të rrobave apo një peshqir në këtë rast shankri mund të ndodhin në organet gjenitale të jashtme. Në çdo rast, dyshimi më i vogël i sëmundjes në veten tuaj dhe të dashurit duhet të çojë një person në zyrën e mjekut pa vonesë.