Goja Sifilisi

Sifilisi - një sëmundje e zakonshme seksualisht të transmetueshme që transmetohet seksualisht. Agjenti i tij është bakteret - zbehtë Treponema. Ajo ndikon në lëkurë, mukozës, kockat, organet e brendshme dhe sistemin nervor. Ne do të shqyrtojë me ju atë që sifilis në gojë dhe si manifestohet.

Shkaqet e sifilisit në gojë


Goja Sifilisi është shpesh rezultat i marrëdhënieve seksuale me gojë puthje ose tashmë të infektuar, dhe infeksioneve të listuara instrumente mjekësore. Një kusht thelbësor për infeksion është një shkelje e integritetit të mukozës së gojës, të çara dhe abrasions.

Simptomet e sifilisit në gojë


Si ka sifilis në gojë? Si rezultat i një infeksioni, rreth 3-4 javë në mukozën e gojës dhe gjuhës duket e vogël, Ulçera krejtësisht pa dhimbje me një bazë të dendur, të quajtur shankri. Shpesh ajo është formuar në buzë, gjuhë të mukozës dhe bajamet, dhe më pak - në mishrat, në brendësi të cheeks dhe qielli. Diametri i saj është një mesatare prej 5-10 mm, si dhe formën dhe thellësia e plagë varet nga lokalizatsiyi.Pryblyzno saj disa javë një person të fillojnë të rriten nyjet limfatike submandibular, dhe ulçerë vetë dhe të zhduket.

Pastaj, disa muaj pas infektimit lokalizuara agjentët infektive në gjak, duke rezultuar në lezione në mukozës - sifilidov, shkeljet e gjendjen e përgjithshme të trupit - gjendje e sëmurë, dobësi, ethe dhe dhimbje koke. Kjo është sifilizi mesme, të cilat fillimisht mbajtur e njëjtë pa lënë gjurmë, pastaj të përsëritet gjatë disa viteve.
Pas 4-6 vjet pas faza e fundit e sëmundjes fillon - sifilizit terciar, jo vetëm me humbjen e mukozës, por shumë organeve të brendshme dhe të sistemit nervor. Në mukozën e gojës formuar gome dhe gunga të ndryshme skuqje. Shërimi ndodh në rreth 12-15 javë dhe përfundon pamjen yjor mbresë të qartë tërhoqi. Zgavër oral Sifilisi është nganjëherë shumë e vështirë për të dalluar nga faringjit, dhimbje të fytit ose stomatiti, kështu që është mirë që menjëherë të kërkojë venereology mos humbasë sëmundjen.