Sifilizi Sëmundja

Sifilisi - një kronike sëmundje të rrezikshme infektive veneriane. Agjent shkaktar të sëmundjes së rëndë - zbehtë Treponema. Sëmundja mund të ndikojë edhe në lëkurë dhe mukozës të trupit.
Në fazat e mëvonshme të sëmundjes fillojnë ndryshime të pakthyeshme, e karakterizuar nga lezione të organeve të brendshme, kockave dhe sistemit nervor.
Sifilisi mund të infektohen me kontakt të pambrojtur seksual, me gojë apo seks anal. Gjithashtu transmetohet sifilis sëmundjes nga nëna - fetusin.
Ka tre faza të sëmundjes - primare, sekondare dhe terciare.

Si e bën sifilis sëmundje?


Periudha e inkubacionit është 14 deri në 40 ditë. Simptomet e sifilisit varet nga periudhë të caktuar të sëmundjes.
Kështu, faza e parë e sëmundjes duket shankri - një ulçerë e dhimbshme me një terren mjaft të dendur në vendin e kontaktit me pacientët e infektuar. Rritja po vjen në nyjet limfatike të stomakut. Pastaj brenda një ulçerë muaj forcuar gradualisht. Por pacienti fillojnë të mundojnë sulmet e dobësi dhe marramendje. Ndonjëherë temperatura rritet.

Në dytë - muajin e katërt pas infeksionit fillon sifilis mesme. Kjo periudhë karakterizohet nga nyjet limfatike zgjeruar dhe një skuqje të lëkurës në të gjithë trupin. Pacienti ndihet keq, shpesh ethe. Në disa raste, humbje e flokëve fillon.
Nëse nuk trajtohet për vite, fillon fazën e tretë - më të rrezikshme. Simptomat e sifilisit në këtë fazë - indeve anormale kockave dhe organeve të brendshme. Gjithashtu sëmundje ndikon në tru dhe palcës kurrizore.

Pasojat e sifilisit sëmundjes


Braktisur çon në fazën e tretë, e cila është shpesh e mbushur me vdekje. Ekziston edhe rreziku i infektimit të fetusit gjatë shtatzënisë. Sifilisi kongjenital shpesh çon në ndryshime të pakthyeshme në fëmijën.
Mjekësia moderne lejon për të kapërcyer sëmundje e tmerrshme. Por më vonë për të kërkuar ndihmë - edhe më gjatë që do të trajtohen.