Sifilisi në Grave - Simptomat

Ndonjëherë si pasojë e marrëdhënieve të pambrojtura seksuale me një partner të panjohur të një gruaje të përballet me një sfidë të këtij sëmundjeve infektive të pakëndshme dhe të rrezikshme si sifilizi.

Sifilisi është shkaktuar spyrohetoy zbehtë se nën një mikroskop duket si një spirale lakuar.
Sifilisi është veçanërisht e rrezikshme për gratë, si ajo shpesh është në periudhën e shtatzënisë, dhe kjo nuk mund të kalojë pa u vënë re as për gratë apo për fëmijën e saj të palindur.

Cilat janë simptomat e sifilisit të ndodhë?


Simptomat e para të sifilisit në gratë paraqiten në organet gjenitale të jashtme, mukozën vaginale, qafën e mitrës. Ata duken si plagë me ngjyrë kafe-kuqe fund, tehe të qetë dhe baza të dendur, i quajtur gjithashtu shankri.

Zakonisht 2-7 ditë shankri zhduket. Por kjo nuk do të thotë se sëmundja ndalur. Në të kundërtën, i zbehtë spirochete nëpërmjet gjakut dhe enët limfatike të shpërndara në të gjithë trupin dhe fillon për të shkatërruar.
Në fazën e mesme të simptomave sifilizit në vajzave dhe grave të shfaqen njolla të mukozës dhe lëkurës. Ato janë veçanërisht të dukshme në organet gjenitale. Nyjet limfatike rritjes. Shfaqja e gjuhës papules në gojë, litarët vokale; Lythat gjerë në zonën anal dhe zonën gjenitale. Mund të fillojnë të bien vetullat dhe qerpikët, veçanërisht të pakëndshme për gratë.

Nëse nuk trajtohet, këto simptomat e sifilisit në dy muaj dhe një e gjysmë të kaluar, sëmundja hyn në një formë të fshehur.

Ajo mund të jetë asimptomatike sifilisi?


Sifilisi mund të jenë asimptomatike.
Për shembull, në fazat fillestare (4 - 5 javë që goditur patogjen në trup), infeksioni nuk mund të zbulojë vetveten, dhe njerëzit nuk janë të vetëdijshëm për sëmundjen e tyre, mund të infektojnë njerëzit e tjerë.
Sifilisi mund të jetë asimptomatike që nga momenti i infeksionit në fazat e mëvonshme. Në këto raste të folur i sifilisit latent (në fillim dhe në fund). Kështu analizat e gjakut për të infeksionit janë pozitive. Këto pacientët shfaqin gjatë anketave të partnerëve seksual personit të sëmurë me sifiliz, apo gjatë ekzaminimeve parandaluese mjekësore (në masë, kur marrja e certifikatave mjekësore gjatë shtatzënisë).

Në mënyrë tipike, këta njerëz nuk e mbaj mend nga kush dhe kur ata mund të merrni një infeksion dhe nuk vëreni ndonjë manifestime karakteristikë e sifilisit.