Sifilizi tretësor

Sifilizi tretësor ndodh në përqindje të vogël të pacientëve të cilët ose nuk marrin trajtim në të gjitha, ose i cili u emërua trajtim të gabuar. Zhvillimi i fazës së sëmundjes kontribuojë për gjëra të tilla si të fëmijëve apo moshës së vjetër, trauma, alkoolizmi kronik. Periudha më e lartë e sifilisit zgjon vjet 5-10 minuta pas infeksionit, karakterizohet nga periudha të gjata fshehur.
Manifestimet e sëmundjes dhe karakteristika
Manifestimet klinike të fazës terciar të sifilisit janë lokale. Kjo fazë e sëmundjes shfaqet në formën e granuloma ngjitëse që shkatërruar indet në të cilin ata vijnë. Granuloma mund të lokalizuara në lëkurë, kockat, organet e brendshme, gradualisht shkatërrimin e tyre dhe madje edhe të çon në vdekje.

Simptomet e sifilisit terciar


Për drejtimin karakteristike syphiloderm sifilizi tretësor - lezione të lëkurës që përfundimisht të zgjidhur, duke lënë pas një ind mbresë të ashpër. Syphiloderm si ulcerat dhe janë dy llojesh:

  • buhorkova - lokalizuara në lëkurë;

  • ngjitës - ndikojnë në çdo ind edhe të shkatërrojë kockave dhe kërc, shpesh formohet në gojë dhe hundë, duke shkaktuar nosebleeds, purulent rinitit, deformim të fytyrës, vështirësi në të folur dhe të hahet.


  • Humbja e organeve të brendshme duke shkaktuar miokardit, aortës, osteomielit, artrit, ulcerat stomak, hepatiti, neurosyphilis dhe sëmundje të tjera, shumë prej të cilave janë fatale.

    Faza e tretë e sifilisit nuk janë ngjitëse, për shkak se Treponema janë të lokalizuara në granulomave trupit dhe vdesin në procesin e kalbjes. Sëmundje terciar zhvillon befas: rifillimi rrallë të zëvendësojë një periudhë të gjatë të qetë. Sëmundja rritet ngadalë dhe nuk është i shoqëruar me inflamacion akut dhe dhimbje. Prandaj, shumë prej tyre nuk mund të kenë nevojë për të marrë në konsideratë nevojën për të vizituar një specialist për një kohë të gjatë.
    Trajtimi i sëmundjeve
    Terciar sistemi i trajtimit sifilizi. Emëruar fillimisht një kurs katërmbëdhjetë të tetracycline ose erythromycin. Ajo ndryshon kursin e dy penitsylinoterapiyi me një interval prej 14 ditësh. Karakteristikat e masave të specializuara mjekësore përcaktohet duke marrë parasysh gjendjen e organizmit të infektuar. Mjekimi është i shoqëruar me kontroll të organit të prekur. Nëse tonik nevojshme kryer ose terapi simptomatike.