Truri Sifilisi

Sëmundje të tilla si sifilizi e trurit ka dy forma klinike të cilat ndryshojnë në drejtim të rrymës. Kjo paralizë direkt sifilizi dhe progresive. Forma e dytë është e rrallë.

Çfarë është sifilizi e trurit?


Kjo formë e patologjisë zhvillon kryesisht në ato ku sëmundja është zbuluar terapinë me vonesë ose aspak ekspozuar. Faktorë të tjerë që çojnë në zhvillimin e sëmundjes përfshijnë lëndime të trurit, dehje të ndryshme, patologji të rënda somatike.

Sifilisi i trurit, në thelb, është forma më e hershme e neurosyphilis dhe zhvillon një mesatare prej 5-7 viteve të transmetimit tek njerëzit patogjen - spirochete zbehtë. Së pari, në këtë gjendje është lezione vaskulare të trurit, dhe pastaj procesi membranat e përfshira dhe palca. Humbja e çon fundit për meningjiti. Çdo dëmtim të enëve të gjakut mund zbutjen muret e tyre, e cila në fund të fundit çon në hemorragji për shkak të lëndimeve të tyre.

Cilat janë simptomat e sifilisit e trurit?


Pavarësisht se çfarë faktorë shkaktuar patologji, simptomat e sifilisit të trurit mund të ndahen në: çrregullime mendore, fizike dhe neurologjike.
Shkeljet neurologjike janë mjaft të ndryshme. Më shpesh ato paraqiten si marrje mendsh, dhimbje koke, vjellje, të vjella. Kështu nuk është e ashtuquajtura ptosis (shekulli pryspuschennost) dhe zbutjen folds nasolabial.
Shkeljet somatike janë të mposhtur patologjinë e organeve të tjera, duke përfshirë edhe zemra, mëlçia, aorta, veshkat, etj

Kur manifestime mendore e sifilisit ndodhin lodhje, nervozizëm, njeriu ka vështirësi përqëndruar. Përveç kësaj, zvogëluar aftësinë intelektuale.
Asnjë manifestim i sifilisit nuk lejon në diagnozën e tyre bazë. Kjo kërkon një ekzaminim të plotë klinik, në të cilin fokusi është në teknikat laboratorike.