Sifilisi mund të kurohet

Sifilisi është një sëmundje e rrezikshme seksualisht të transmetueshme. Aktiviteti i baktereve duke shkaktuar atë treponem përkasin spyrohetam, çon në pasoja të rënda, ndër të cilat janë lezione të lëkurës, sistemin nervor, mëlçisë, enët e gjakut dhe zemrën.
Person i infektuar, natyrisht, kryesisht të shqetësuar me pyetjen se a sifilizi mund të shërohet?
Nëse testet tregojnë praninë e sëmundjes, trajtimi duhet të fillojë menjëherë. Dhe kjo është inkurajues, sifilizi - një nga disa sëmundje të cilat pothuajse tërësisht i shërueshëm.


Si për të kuruar sifilis?


Ka disa skema të trajtimit mjekësor, dhe duke përdorur çdo pacient individualisht varet nga shkalla e sëmundjes lënë pas dore. Në mënyrë tipike, ju duhet të hyjë në antibiotikë të shumta ndjekur nga kontrolli laboratorik. Një plan i detajuar i trajtimit është sëmundje veneriane mjeku.

Sifilisi mund të shërohet apo plotësisht?


Ndryshe nga viruset fshehtë zbehtë Treponema ishte dhe është e ndjeshme në penicilinë zakonshëm. Kjo do të thotë se kurë e vërtetë sifilis me antibiotikë.

Kështu, mundësi që shërohem dëshmi e sëmundjes janë faktet e mëposhtme:

  • serolohycheskaya reagimi negativ të sifilisit;

  • ka lezione karakteristike të organeve të brendshme;

  • Simptomat e jashtme vërejtur gjithashtu;

  • Disponueshmëria e partnerëve të rregullt seksuale jo të infektuar me sifilis;

  • lindja e fëmijëve të shëndetshëm.


  • Por, sifilizi është i shërueshëm ose tërësisht - një çështje e diskutueshme. Nuk janë raste të rralla kur reagimi serolohycheskaya mbetet pozitiv për sifilis edhe për disa vjet pas trajtimit. Kjo është për shkak se, së pari, pacienti individual, dhe së dyti, kalimi i sëmundjes nën ndikimin e drogave në një formë inaktive dhe, së treti, mosfunksionim i sistemit imunitar, formimit antitrupave kur shqetësuar.

    Por gjithmonë mos harroni se imuniteti për të sifilisit nuk ekzistonte. Kjo do të thotë se edhe pas shërimit të merrni ato mbrapa.