Parandalimi Sifilisi

Për fat të keq, sëmundje të tilla si sifilizi dhe ende është një problem i madh si disa shekuj më parë. Por tani njerëzit janë më të vetëdijshëm për këtë sëmundje dhe të gjithë ata që kujdeset për shëndetin e tyre, duhet ta dinë se ka mënyra për të parandaluar sifilis për të mbrojtur veten nga ajo.

Si të infektuar me sifilis?


Rruga kryesore e transmetimit të kësaj sëmundjeje fshehtë - seksual. Hyrja në kontakt seksual me një person të sëmurë pa përdorur një prezervativ, probabiliteti i sifilisit kontraktues është rreth 50%. Pa marrë parasysh se çfarë fazë e sëmundjes me një partner, sepse edhe në formë latente (të fshehtë) është ngjitëse. Jo më pak e rrezikshme se sa metodat tradicionale seksual oral dhe anal.

Në vendin e dytë në sëmundshmërisë janë përdoruesit intravenozë të drogës që përdorin gjilpërë të përbashkët, si agjent i sëmundjes - zbehtë spirochete është i pranishëm në të gjitha lëngjet fiziologjike (spermes, mukusit vaginale, pështymë, të gjakut).
Ka raste të infektimit të punëtorëve mjekësore gjatë operacioneve, manipulimin e gjakut dhe duke lindur në një pacient me sifiliz. Fëmijë mund të merrni nga një nënë e infektuar kalon nëpër kanalin e lindjes, apo i lindur tashmë të infektuar në utero me aftësi të kufizuara të shumëfishta.

Prindërit e infektuar të shqetësuar në lidhje me çështje - nëse fëmija i tyre është i infektuar me mënyrën shtëpiake sifilisi? Raste të tilla janë, edhe pse të rralla, sepse pallidum gjatë jetojnë jashtë mjedisit të tyre të zakonshëm dhe vdes në ajër.
Për të parandaluar transmetimin e sifilisit në shtëpi, ju duhet të ndiqni rregullat bazë të higjienës - enë të pastër për çdo anëtar të familjes, liri personale, peshqir, furçë dhëmbësh dhe jashtë puthje.

Parandalimi i sifilisit


Parandalimi thjeshte e infeksionit - Mungesa e lidhjeve të rastit dhe partner i besueshëm. Nëse ky opsion është realiste, seksi me një prezervativ duhet të jetë rregull. Në rast u zhvillua kontakt të pambrojtur duhet trajtimi profilaktik me penicilinë.

Grua shtatzënë për të parandaluar infeksionin me fëmijën, të kalojnë një cezariane me trajtimin pasues dhe nuk lejojnë dhënien e gjirit.