Sifilisi latent

Latent sifilizi - një lloj i sëmundjes, e cila transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual dhe është shkaktuar Treponema zbehtë (sifilizi avancuar formë e familjes është e rrallë). Formulari i fshehur sifilizi ka manifestime karakteristike klinike të sëmundjes, por shqyrtimi laboratorike treguan ndryshime karakteristike. Ne do të përpiqemi për t'iu përgjigjur pyetjeve të hollësishme në lidhje me mënyrën se si transmetohet dhe shenjat e një sifilisit fshehur, si ta trajtojmë atë.


Latent sifilizi - shenja dhe varieteteve
Siç u përmend më parë, rruga e preferuar e transmetimit të fshehur sifilisit - (kontakti seksual nga një partner të infektuar) seksuale, rrallë transmetimit familje (me konsum personal: liri, enët). Nuk janë sifilizi hershme fshehura kur pas datës së infeksionit ishte më pak se dy vjet. Gjithashtu sifilizi vonë latent, nga momenti kur infeksioni ka qenë më shumë se dy vjet. Në qoftë se nuk mund të krijohet infeksioni, pacienti është diagnostikuar: sifilis papërcaktuar fshehur. Zbulimi i infeksionit latent sifilitik ndodh më shpesh ndodh gjatë ekzaminimeve parandaluese ose kur duke iu referuar një pacient në një mjek në lidhje me një sëmundje.

Diagnoza e sifilisit latent është themeluar bazuar në histori tipike dhe rezultatet e studimeve laboratorike (reagimin Wasserman).


Trajtimi i sifilisit fshehur
Në identifikimin e mjekut fshehur Sifilisi e pacientit - dermatolog domosdoshmërisht të përshkruajnë trajtim. Antibiotikët e detyrueshme (penicilinë, bitsillina 3 bitsillina-5), immunomodulators dhe fizioterapi. Ne rekomandojmë që mbajnë kurs gjatë të vitaminës terapisë (multivitamina), immunomodulators (Echinacea tretësirë).

Me physioprocedures pacientët me sifilisit fshehur emëruar banja me drogë antibacterial dhe anti-inflamator, dhe banjot ngrohtë me bimeve medicinale. Pas një kursi të terapisë pacienti duhet të regjistrohet brenda pesë viteve (me kërkime periodike mbi RW).


Kështu, sifilizi latente është rezultat i (ndryshimi i shpeshtë i partnerëve seksualë, jo duke përdorur kontraceptivë) përzier. Rreziku i kësaj sëmundjeje qëndron në faktin se pavarësisht mungesës së manifestimeve karakteristike lëkurore, mbetet një efekt shkatërrues mbi trupin e spirochete zbehtë e pacientit. Prandaj respektojnë për shëndetin e tyre - është masë e mirë parandaluese.