Sifilisi shtëpiake

Në mesin e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme (sifilizi vendosmërisht mban pozitën udhëheqëse. Dhe, që prej 90 vitesh, incidenca është në rritje. Prandaj, njerëzit që nuk janë të prirur për ndryshimin e shpeshtë të partnerëve seksualë, të interesuar në nëse ju merrni sifilis nga familje?

Si shtëpiake sifilisi?


Ka disa mënyra infeksionit. Sifilisi transmetohet me anë të përditshme rrallë. Megjithatë, sifilizi është pothuajse e pashmangshme në shtëpi në qoftë se një partner është i sëmurë, por me kujdes fsheh këtë fakt nga partneri tjetër. Ju mund të merrni edhe nga një mik të afërm ose të ngushtë.

Shkaku i ndotjes mund të jetë një depërtimi i pështymës gjatë puthjes, përdorimi i sendeve të përbashkëta, të tilla si furçë dhëmbësh, enët, peshqir, kuq buzësh. Sifilizi në familje shkakton banjo të përbashkët. Në parim, çdo objekt në të cilën virusi është i pranishëm Treponema zbehtë mund të jetë një burim i infeksionit. Ndonjëherë, sëmundja transmetohet me anë të transfuzionit të gjakut. Sëmurë të jetë në gjendje për të infektojë fëmijën gjatë ushqyerjes me gji.
Që të infektuar me sifilis, edhe në qoftë se nuk ka Skuqja karakteristike të lëkurës, të sëmurët nuk mund të kuptojnë se një burim i përhapjes së virusit.


Simptomet e familjes sifilis


Një tipar karakteristik i sëmundjes është detyrë e periudhave aktive dhe të fshehur. Simptomet e sifilisit ndërsa padallueshëm familje nga simptomat e infeksionit seksuale. Ka Periudha e inkubacionit, fillor, të mesëm, dhe terciar. Kohëzgjatja e periudhës së inkubacionit është zakonisht një muaj.
Sifilisi primar karakterizuar nga njollat ​​e kuqe - shankri. Spote bazuar detektueshme vulë të theksuar. Spot ka përcaktuar ndjeshëm kufijtë. Më pas, shankri është konvertuar në papules dhe ulcerat. Shankri ngurta mund të shfaqen në një buzë e gjuhës, gishtat, rajoni perianal dhe gjëndrrat e qumështit. Ka fryrë nyjet limfatike. Ata bëhen mjaft të dendur, qëndrueshmëri elastike. Njësitë prekje nuk shkaktojnë simptoma.

Periudha e mesme është përhapur skuqje në sipërfaqe të lëkurës. Kjo i nxituar është mjaft e ndryshme. Më skuqje roseolous ndodh në formën e pikave spaced rastësisht rozë. Gradualisht spote degjenerojë në papules, madhësia e të cilave ndryshon nga madhësia e miletit grurit në 25 cm. Përafërsisht gjashtë muaj pas infeksionit me Treponema zbehtë në anën e qafës mund të shkaktojë pika të moshës. Në mënyrë tipike, kjo simptomë manifestohet në femra.
Papules mund të vendoset në gojë, të kokës, shuplaka dhe shputa. Periudha e mesme Sifilisi, nganjëherë çon në baldness. Shfaqja e papules në litarët vokale shkaktuar ngjirurit e zërit. Pacientët me imunitet të ulur ndjeshëm pamjen e mundshme të elementëve purulent.

Edhe infeksion të përditshme, simptomat e sifilisit terciar domosdoshmërisht të tregojë deri në 3-5 vjet në rast se pacienti nuk ka marrë trajtimin e duhur, apo ajo nuk ka përfunduar. Në trupin e pacientit të shkapërderdhet gunga të errët të kuqe, të kthehet në plagë që lënë plagët pas shërimit. Ka, ndryshime të pakthyeshme në lëkurë. Dëmtimi ekspozuar organet e brendshme: stomaku, mushkëritë, mëlçisë, veshkave, kardiovaskulare dhe sistemet nervor.
Trajtimi i sifilizi duhet t'i nënshtrohen monitorimin e detyrueshëm profesional mjekësor të përdorimit të antibiotikëve moderne.