Simptomet e sifilisit në gratë

Sifilisi qëndron sëmundje mjaft tinëzare dhe agresive infektive që mbart një rrezik jo vetëm për pacientin, por për shoqëruesit e tij. Shumë edhe të menduar se me sëmundjen, si agjent mund të jenë të pranishme pa simptoma për një kohë të gjatë në trup.

Shenjat e para të sifilisit në gratë


Shenjat e para të sifilisit në gratë janë shpesh jo të dukshme, sidomos kur ajo e kontraktuar seksualisht. Zakonisht i parë simptomë - shankri, ndodh në faqen e futjes patogjen. Për shkak se simptomat e sifilisit mund të shfaqet për herë të parë në vaginë dhe mitrës dhe të shkojnë pa u vënë re.

Nëse ndotje ndodhur në membranat tjera mukozës, të tilla si gjuhësore, bajamet apo buzët, vajza shpejt kthehet te mjeku, sepse në këto zona do të formojnë lezione karakteristike të kësaj sëmundjeje.

Simptomet e përparimin e sifilisit


Pasi shenjat e para të sifilisit në femra të fillojë të rritet në nyjet limfatike të saj. Në praktikë, veçanërisht ato nyjet limfatike të prekura që janë më të afërt me organet e prekura, të tilla si kur infektuar organet gjenitale, ënjtje nyjet limfatike inguinale, dhe nëse simptomat shfaqen në gojë, qafë fryrë nyjet limfatike.

Pas këtyre shenjave të sifilisit në mesin e vajzave, në qoftë se jo të fillojnë trajtimin, mund të ketë simptoma të tilla si dobësi, skuqje sifilitik e kuqe në të gjithë trupin, dhe erozioni. Prandaj është e rëndësishme për të parë një mjek, apo një sëmundje bëhet kronike dhe trajtimi është i vonuar.
Në këtë rast, gruaja do të bjerë gradualisht nga flokët dhe do të pyes veten se organet e brendshme. Me sa duket, simptomat janë shumë të ndryshme, dhe sëmundja përparon sipas një periudhe të caktuar - primar, sekondar dhe terciar. Nisur në sifilizi patrajtuara përfundimisht çon në vdekje.