Shenjat e para të sifilisit

Sifilisi - një sëmundje e përhapur seksualisht të transmetueshme që prek organet e ndryshme, lëkurë, eshtra, mukozës dhe sistemin nervor. Për sëmundje karakterizohet Sigurisht ngadalshëm progresiv, e cila është zakonisht ndahet në disa periudha.

 • inkubacionit;

 • Sifilisi primar;

 • sifilisi mesme;

 • Sifilisi terciar.


 • Faza e parë tërësisht nuk pothuajse të shfaqet, por tre të tjerë janë shoqëruar nga simptomet e tyre karakteristike që i japin përgjigje për të gjitha sistemet dhe organet. Le të marrin një vështrim nga afër se çfarë janë shenjat e para të sifilisit ndodhin në trup, dhe çfarë ju duhet të i kushtoj vëmendje për të njohur me kohë infeksionit.

  Shenjat e para të infeksionit të njeriut me sifilisit


  Fillimisht, rektumit, organet gjenitale apo Mukoza gojë formuar një ose më pak plagë të vogla - shankri e tokës kompakt. Nganjëherë ata janë aq delikate se ajo nuk është e shqetësuar në lidhje me siklet e njeriut, edhe pse ai është i infektuar tashmë. Pas rreth 5 javë plagë zhduken, duke lënë në vend shenjat e qarta dhe bakteret zhytur në nyjet limfatike dhe më pas shpërndarë në të gjithë trupin. Në fillim të periudhës fillestare të rezultateve të testit të gjakut sëmundje mbeten negative dhe sifilizi shfaqet rreth 6 javë pas infektimit.

  Features sifilis në gratë
  Për seks më të drejtë sëmundja paraqet kërcënimin më të madh për shkak se shpesh është zbuluar gjatë shtatzënisë dhe kjo ndikon jo vetëm grua, por edhe për fetusin e saj. Diagnoza e fazën primare të sifilisit u jep atyre një shumë probleme për shkak shankri zakonisht ndodhin brenda vaginës dhe nuk shqetësojnë zonjat nuk kruarje, pa dhimbje, dhe përfundimisht veten zhduken dhe sëmundje pa probleme në fazën e dytë - më serioze. Ajo manifestohet skuqje në lëkurë, organet gjenitale, ndryshimet në zë, dhe humbjen e qerpikët dhe flokëve. Tipari i parë i mrekullueshëm i sifilisit në gra është një skuqje të lëkurës që në vetvete, ajo është rishfaqur më pas, i shoqëruar me rritjen nyjet limfatike.

  Në përfundim, ne vërejmë se manifestimi kryesor i simptomeve sifilizit, ju menjëherë duhet të konsultoheni me një mjek venereologist se ka caktuar një trajtim kompetent dhe në kohë.