Sifilisi primar

Sëmundja është e zakonshme në njerëz me sifilis gjatë. Ajo u përshkrua vetëm kohët e fundit simptomat e tij dhe të mësojnë për të diagnostikuar. Varet trajtim pozitiv sëmundjes opinion. Por tani, shumë njerëz nuk e kanë vënë re shenjat e para të sifilisit, mos filloni trajtimin në kohë dhe të merrni komplikime keqe.

Kjo sëmundje është ende shumë e përhapur dhe është një nga më të vështira. Ju mund të merrni jo vetëm tradicionale, por edhe me anë të gjakut dhe madje edhe kontaktet e përditshme. Prandaj është e rëndësishme, kështu që diagnoza në kohë e sifilisit primar bëhet në kohë për të filluar trajtimin.


Simptomet e sifilisit primarHerën e parë pas infektimit një person nuk mund edhe të dyshuar që i zbehtë Treponema depërtuar trupin e tij. Në këtë kohë, edhe analizat laboratorike nuk e njohin sëmundjen. Kjo fazë e sëmundjes është quajtur edhe sifilis negativiteti primare. Ajo është më të rrezikshme në drejtim të sëmundjes, në mënyrë që pacienti nuk e di se infektuar dhe janë një burim i infeksionit.

Faza kryesore e sifilisit është e karakterizuar nga pamja në vendin e erozionit infeksionit - të ashtuquajturit shankri. Më shpesh kjo është zona gjenitale, por plagë mund të duket në buzë, rreth anusit apo edhe gishtat. Më parë sëmundje e karakterizuar nga pamja e një shankri, por tani gjendet gjithnjë e erozionit të shumta, nganjëherë e komplikuar nga inflamacion. Manifestimi kryesor i sifilisit është ngatërruar lehtësisht me lezione të tjera të lëkurës, por ata gjithashtu kanë disa karakteristika.


Çfarë përmban shankri?


  • Ky formacion ka kufij të qartë, skajet e ngritura pak dhe raund apo formë ovale.

  • Erozioni në sifilisit primar është pa dhimbje dhe shpesh jo një shqetësim të njerëzve.

  • Shankri ngurta mund të njihet nga infiltrate dendura, proschupыvaemomu edhe nën erozionit.

  • Shankri ka një ngjyrë të ndritshme dhe shkëlqen me sasi të vogël të shkarkimit lëngshëm.

  • Zakonisht erozioni në sifilisit primar nuk shkakton skuqje pranë humbjes, rritet në temperaturë apo manifestime të tjera inflamatore.  • Periudha kryesore e sifilisit zakonisht ndodh brenda 2 muajve. Pastaj Erozioni zhduket pa lënë gjurmë. Kjo fazë i fshehur përfundon me paraqitjen e dhimbje koke, ethe, apo dobësi. Trajtimi i sifilizi parësor duhet të fillojë menjëherë, pasi që në këtë kohë e lehtë për të në fund të mposhtur sëmundjen dhe për të shmangur komplikacione.