Agjent shkaktar i sifilisit

Agjent shkaktar i sifilisit - një organizëm i gjallë i madhësisë mikroskopike të quajtur - zbehtë Treponema pallidum Treponema (). Faleminderit mikrobiologji mikroorganizmave shkenca zbuloi se zbehtë Treponema është spyrohetu hramotrytsatelnuyu. Saj formë spirale e trupit, të hollë dhe të lakuar. Gjatësi Body varion 4-14 mikronë, dhe diametri i seksionit - 02-05 mikronë. Pavarësisht nga këto dimensione, agjent shkaktar i sifilisit është mikroorganizëm shumë aktive. Dhe për shkak të faktit se sipërfaqja e trupit zbehtë Treponema mbulon substancë mukopolysaharydnaya, ajo pothuajse i paprekshëm dhe fagocitet dhe antitrupa.

Emri "i zbehtë" Treponema marrë nga vetitë e veçanta të rezistojë ngjyrosje ngjyra të veçanta për bakteret. Treponema Pale nuk jetojnë jashtë trupit të njeriut. Për hulumtim ajo mund të identifikohet vetëm me materiale patologjike personit të sëmurë. Mjedisi më i mirë për zhvillimin e spirochete zbehtë është përmbajtja purulent.

Format Mikrobiologjia e sifilisit patogjen


Faleminderit për ekzaminim mikroskopik, përveç forma spirale zbehtë Treponema u krijua grimcuar (tsystoydnaya) dhe L-formë. Është supozuar se tsystoydnaya dhe L-formë është e lidhur. Gjatë formën intracellular e spirales zbehtë Treponema vdes. Membrana qelizore është e dëmtuar dhe aty vjen një shumë të parazitëve ynvazyruyuschyh qelizat e tjera pritëse.

Si për të shkatërruar agjent shkaktar i sifilisit - spyrohetu zbehtë?


Pallidum zbehtë (Treponema) vdes nën ndikimin e Invitro dezinfektues. Ajo është e ndjeshme ndaj antibiotik specifik - tetracycline, Erythromycin, penicilinë, dhe si Arsenobenzolam. Me gjenerata e fundit e antibiotikëve përdorur cefalosporinave.