Diagnoza e sifilisit

Sifilisi - një sëmundje e rrezikshme e shkaktuar Treponema zbehtë dhe transmetohet kryesisht nëpërmjet kontaktit seksual. Sëmundja në raste të rënda mund të çojë në dëmtimin e sistemit nervor, organeve të brendshme, eshtra dhe nyje. Kjo është arsyeja pse ajo është aq e rëndësishme menjëherë pas simptomat e para apo dyshojnë në mundësinë e infektimit me sifilis për të parë një mjek për të kryer diagnostikimin dhe trajtimin e kësaj sëmundjeje në fillim.

Si për të diagnostikuar sifilis?


Diagnoza e sifilisit përbëhet nga:


 • analiza e ankesave të pacientit;

 • Duke pasur parasysh pacientin;

 • analizat laboratorike.


 • Së pari mjeku pyet pacientin për mënyrën se si kanë simptoma, partnerë seksualë pacientit interesuar, rastet sifilizit sëmundje në familje.
  Pastaj do të vazhdojë për të identifikuar simptomat e sëmundjeve: skuqje të lëkurës, shankri, nyjet limfatike zgjeruar.
  Atëherë pacienti është caktuar studimet laboratorike për të sqaruar diagnozën e sifilisit dhe dallojnë atë nga sëmundje të tjera me simptoma të ngjashme (dermatit alergjik, herpes gjenital, trichomoniasis dhe të tjerët).

  Laboratori (mikrobiologjike) diagnoza e sifilisit


  Në diagnozën diferenciale e sifilisit janë metoda të ndryshme:

 • Së pari, analiza netreponemnыy serologjik në të cilën gjaku i pacientit studiuar për praninë aty të antitrupave kundër fosfolipid prodhuar nga indet e trupit janë shkatërruar nga infeksioni dhe lipideve membranat zbehtë Treponema (Wasserman, testi reahynov shpejtë plazma (diagnoza e shpejtë të sifilizit), sasiore Test VDRL);

 • së dyti, treponemnыy analiza serologjik, në të cilën ka studiuar gjakut për antitrupa kundër antigjeneve të patogjen (Rif, RIBT, TPHA, ELISA diagnoza e sifilisit);

 • Së treti, metodat për të zbuluar Treponema zbehtë në materialin biologjik të marra nga lëngu amniotik, nyjet limfatike, lëngut cerebrospinal (PCR diagnozën e sifilisit, immunofluorescence drejtpërdrejtë, temnopolnaya mikroskopi).


 • Mjeku i fundit Diagnoza e vë sëmundje veneriane, duke vlerësuar të gjithë historinë e të dhënave, sëmundje klinike, të dhënat laboratorike, të cilat duhet të përfshijnë informatat e identifikimit Treponema zbehtë, rezultatet e studimeve serologjike.
  Para trajtimit, sëmundja është shumë e rëndësishme që diagnoza e sifilizit konfirmuar të dhënat laboratorike.