Sifilizi dytësor

Sifilizi fillore dhe të mesme, një nga sëmundjet seksualisht të transmetueshme e pakta, për të cilat është e vështirë të mos i kushtoj vëmendje. Pas 2-4 muaj pas infektimit zbehtë Treponema, patogjene, fillon për të shprehur, nuk heziton në format e manifestimit.
Periudha e mesme e sifilisit mund të zgjasë për disa vite, nën ndikimin e sistemit imunitar dhe infeksioni i përsëritur merr një formë të fshehur.

Faza e mesme e sifilisit - KarakteristikatKarakteristike për fazën e dytë të sifilisit është infeksion në të gjithë trupin. Treponema Pale e gjakut dhe limfatike rrymave të kryera nga ana e organeve të brendshme, nyjet limfatike, duke rënë në sistemin nervor, duke shkaktuar shkatërrimin e tyre.

Shenjat e para të sifilisit sekondar - një ndjenjë e dobësisë, të dridhura, dhimbje koke, ethe. Pas këto simptome shfaqen skuqje.
Nëse freskët skuqje sifilizi dytësor shpesh është i vogël, të bollshme, shpërndahet, polymorphic. Në provim mund të zbulojë praninë e shankri. Shenjat e sifilisit sekondar përfshijnë rikthim puçrra në më pak intensive, megjithatë, dhe janë grupe të mëdha.
Shenjat e zakonshme të lezioneve në sifilisit sekondar përfshijnë:


 • ndjesi jo të pakëndshme të tilla si kruarje, dhimbje, djegie;

 • Elementet skuqje të ketë një dendësi të lartë dhe ngjyrë të errët të kuqe;

 • rrumbullakuar zakonisht;

 • lëkurë shpesh mungon;

 • spontanisht, duke mos lënë gjurmë dhe plagët. • Skuqje ndodh në sifilizi dytësor mund të ketë disa lloje:

 • Skuqje Roseolous . Forma më e zakonshme, ndodh në 80% të pacientëve. Paraqitur në formën e spoteve rrumbullakët të kuqërreme-rozë, të vendosura rastësisht në të gjithë trupin. Më të lokalizuara në trupin e njeriut, zakonisht nuk i krisur dhe jo mbi nivelin e lëkurës.

 • Papular Rash ose gunga . Jashtë përfaqësuara papuloy rrumbullakët, e cila ngrihet mbi lëkurë. Në praktikë papules Venereology janë klasifikuar nga disa kritere. Madhësia ndryshojnë: lenticular, prosovydnыe, monetopodibni dhe blyashkovydnыe. Gjithashtu dalluar funksion - një vend i nxituar. Skuqje Papular mund të zbulojë jo vetëm lëkurën, por edhe mukozës. Këto struktura kanë aftësinë për të rritet dhe të bashkuar së bashku. Nëse lokalyzyrovalas papular skuqje në fushat e rritur djersitje dhe fërkimi, atëherë erozioni konsekuent mund të ndodhë, e cila paraqet një rrezik të veçantë për të tjerët, duke rritur shanset e sifilisit kontraktuese nga transportuesi nga familja. Edhe në qoftë se sifilizi mesme të patrajtuara nxito pas një periudhe të caktuar të mbajtur për një kohë, pastaj rishfaqen me një valë të re të përkeqësimit. • Gjithashtu paraqiti skuqje e sifilisit dytësore mund të përfshijnë:

 • dalloi leukoderma - shfaqjen e lëkurës zbardhur, deri në 10 mm;

 • zë ngjirurit e zërit;

 • alopecia frëngjyzak - mund të jetë i shpërndarë ose të imët. • Trajtimi i sifilisit sekondar


  Trajtimi i kësaj sëmundjeje duhet të bëhet e detyrueshme pas diagnozës laboratorike dhe konfirmimit. Parimi bazë i trajtimit - është përdorimi i terapisë antibiotike. Megjithatë, duhet të administrohet vetëm nga një përvojë doktor-venereology. Përndryshe, dhe kjo mundësi nuk është përjashtuar për sifilis mesme, rehabilitimi mund të vonohet për disa vjet. Në shërim mund të tregojnë vetëm rezultatet e testit, dhe jo mungesa e fotografisë klinike. Trajtimi përsëritet sifilizi është e gjatë.