Sifilisi kongjenital

Kongjenitale sifilizi - një formë e sëmundjes, në të cilën fetusi në infeksionin in utero me sifilis gjatë shtatzënisë nga një nënë e infektuar. Treponema Pale dëmtojë placentën, fëmija është i lindur tashmë të sëmurë. Kjo nuk është një fakt fare se fëmija do të lindë dhe të jetojnë. Sipas statistikave mjekësore, më shumë se 40% e shtatzënive përfundojnë në abort, lindje të parakohshme, vdekje intrauterine të fetusit ose vdekja e fëmijës në orët e para të jetës.
Duke pasur parasysh frekuencën e manifestimeve klinike dhe shenjat subjektive të sifilis kongjenital, ajo është e përshtatshme për të dalluar periudha të caktuara të sëmundjes:


 • Fetusi Sifilisi (deri në lindje).

 • Sifilizi herët lindur (periudha nga lindja deri në 4 vjet).

 • Sifilizi vonë lindur (periudhë prej 5 në 17 vjet).


 • Shenjat e sifilisit në fillim të lindura


  Edhe para shfaqjes së shenjave klinike të jashtëm, sifilis kongjenital fëmija mund të dyshohet me gjendjen e saj të përgjithshme. Fëmijët e tilla janë të dobëta, lëkura e tyre zbehtë gri, ata nuk fitojnë në peshë, nuk kanë oreks, i mërzitur ndihmon tretjen e ushqimit, pa shkaktojë rritur temperaturën e trupit.
  Sifilisi kongjenital manifestohet humbjen totale, trurit, lëkurës dhe mukozës, organet më dhe sistemet e trupit. Shenjat e jashtme të sifilis kongjenital fillojnë të shfaqen brenda disa ditë / javë / muaj pas lindjes së fëmijës;


 • Pemfigus Zhvilluar frëngjyzak. Sero-purulent (ndonjëherë të përgjakshme) flluska shfaqet në shuplaka dhe shputa, pastaj u përhap në të gjithë trupin.

 • Pas 2-3 muajve pas lindjes lëkura e prekur nga Shperndare shumëfishtë infiltrates frëngjyzak bakrit-kuqe.

 • Përfundimisht infiltrates fitojnë cilësi të dendura dhe të plas, duke lënë pas plagët rrezatues.

 • Nuk janë të mëdha apo të kufizuara si skuqje roseola, papules dhe / ose pustules.

 • Gjendja e përgjithshme e fëmijë të vështirë, rritjen e temperaturës trupore, duket rinitit frëngjyzak, përfundimisht deformuar dhe shkatërruar Septumi hundës prek sistemin musculoskeletal.

 • Rrit kompakt dhe të mëlçisë dhe shpretkë, stomak rrëmbyer, ka pneumoni frëngjyzak prek veshkat, zemrën, sistemin nervor, traktin gastrointestinal.


 • Shenjat tipike të sifilisit hershme lindura në fëmijët më të vjetër se 1 vit:

 • Lythat përreth anusit;

 • skuqje papular oozing në folds;

 • Njësitë Cilësi të dendura (gome) në indin nënlëkuror;

 • rritur brishtësia e kockave;

 • konfiskimet;

 • meningjit kronike;

 • vonuar mendor;

 • çrregullimeve vizuale;

 • baldness.


 • Sifilizi vonë kongjenitale dhe simptomat e saj


  Sifilizi kongjenital vonë zhvillohet për shkak të patrajtuara, të patrajtuara ose nedolikovanoyi forma të gabuara e hershme të sëmundjes.
  Tre simptomat klasike subjektive të fund sifilis kongjenital:

 • fuçi në formë dhëmbët me një nivel në buzë fund;

 • inflamacion i kornea e syrit;

 • shurdhim, i cili u ngrit si rezultat i humbjes së labirint veshit.


 • Në sifilizi vonë lindura vërejtur shenja klinike karakteristike e sëmundjeve të tjera: një kafkë zgjatur me tempuj të lartë, shije gotik, bolshebertsovыe kockat lakuar në formë të harkut (këmbë saber). Një fëmijë i sistemit nervor pothuajse gjithmonë vonuar mendore, ai shkelur atë dhe ka çrregullimet e tjera të sistemit nervor qendror.

  Trajtimi i sifilis kongjenital


  Trajtimi i sifilis kongjenital është e mundur vetëm me ndihmën e terapisë me antibiotikë, duke përfshirë edhe studime të shumta kanë konfirmuar se zbehtë Treponema më të paqëndrueshme në lidhje me antibiotikët e grupit penicilinë. Për të lehtësuar simptomat e sifilis kongjenital zakonisht kanë nevojë për 10 shkëmbim të ponderuar marrë penicilinë. Për një trajtim të plotë të sifilisit fillim të lindura duhet 6 të këtyre kurseve, me fund të sifilis kongjenital - 8 kurseve. Në trajtimit parësor, pacientët kërkojnë kujdes të mirë, ushqimin e duhur fortifikuara dhe vendosjen mënyrat e të ushqyerit, gjumit dhe syçeltësi.