Skuqje Sifilisi

Efektiviteti i procesit terapeutik në sëmundje të tilla si sifilizi, varet fillimin në kohë të trajtimit. Roli kryesor në diagnozën e luan sifilizit u nxito se në këtë sëmundje është e ndryshme.
Si fillon sifilisi?
Në rrjedhën e sëmundjes zakonisht primar shquar, forma sekondare dhe terciare.
Tipari kryesor i sëmundjes së hershme (forma primare) është formimi i të ashtuquajturës shankri. Kjo është një plagë e lëkurës dhe mukozës, vërehet vetëm 3-4 ditë pas infeksionit. Kështu baza e këtij formacioni është mjaft e fortë dhe ka valykoobraznыy, në fund të shtrënguar. Nga ulcerat mund të përjetojnë përzgjedhje e vogël. Në mënyrë tipike, shankri zhduket vetvetiu me kalimin e kohës.

Ajo duket si një skuqje të lëkurës në formën e mesme të sëmundjes?
Me qëllim të identifikimit të saktë të sëmundjes në një fazë të hershme, është e nevojshme të dinë se si të shikoni në skuqje sifilis.
Të dallojnë ky lloj i nxituar është e vështirë. Ajo mund të jetë si spote zbehtë rozë, ulcerat e vogla dhe papules (spikatur mbi sipërfaqe të lëkurës në formë të gungave të vogla, pak gri ose ngjyrë kaltërosh). Kështu, diagnoza e sëmundjes është e komplikuar nga fakti se, me kalimin e kohës, këto skuqjen mund të shfaqet në të njëjtën kohë.
Lezione të tilla vërehet në sifilisit mesme dhe të lokalizuara kryesisht në gjymtyrët, duart, këmbët. Duke folur për skuqje itchy ose sifilizi, shumica jo se po. Vetëm në raste të rralla, pacientët vuri në dukje kruarje dhe hidhërim.

Gjithashtu tipar karakteristik i kësaj sëmundjeje është fakti se të pamend me një ngjyrë bakri. Shpesh ka lëkurë. Skuqja mund të zhduken dhe të shfaqet përsëri, se vetëm e komplikon trajtim. Faza e mesme e sëmundjes mund të zgjasë deri në 4 vjet.
Çfarë skuqjen vërejtur në sifilisit terciar?
Gjatë zgjatur trajtohet, sëmundja shkon në formë të lartë. Kjo i nxituar mungon, dhe arsimi atje nënlëkurës, të cilat mund të arrijnë një diametër prej 15 cm. Pas një kohe ata të shkojnë në ulcerat. Gjithashtu, lëkura mund të duket kodrat në qendër të së cilës është formuar raundin plagë, dhe në disa raste zhvillon nekrozë.

Pra, më vonë, kur se diagnoza nxituar 'sifilizi' vërejtur mbi lëkurën e trupit në këtë moment, mund të përcaktojë fazën e sëmundjes.