Polyps në vaginë

Një polip është një rritje e jashtëzakonshme, rezultat, edukimi me origjinë të panjohur. Polip vaginal përbëhet nga leckë të dendur apo të butë, ngjyra e sipërfaqes së zbehtë rozë, ndërsa inflamacion purplish-kuqe. Kjo polip shfaqet në vaginë dhe të duket si dorë e zgjatur, e cila konsiderohet formimi jonormal i lëkurës. Polyps - shpesh përballen me sëmundjen, por pothuajse gjithmonë mirë dhe nuk shkaktojnë ndonjë trup shqetësim femra. Polyps ndryshojnë në madhësi, të mëdha polip, aq më i madh dhimbje barkut intensifikuar.

Simptomet e polyps në vaginë


Për një kohë të gjatë polyps në vaginë nuk është manifestuar veten, dhe vetëm ekzaminimi mjekësor mund të zbulojë pamjen e polyps. Shumë sëmundje gjinekologjike kontribuojnë në shfaqjen e simptomeve klinike: gjakderdhje, dhimbje në marrëdhënie siklet në vaginë. Vendndodhja polyps ndryshme. Nuk janë polyps vulvë të ngjashme, janë gjenitale të tillë femëror dhe gjetjen e tyre mund të gjenden në hyrje të vaginës. Ndonjëherë polyps mund të gjendet në çdo vend vaginë gjatë shtatzënisë dhe numri i tyre rritet.

Arsyet polipoza vaginë


Ajo ende nuk është e qartë deri në fund të shkaqeve të polyps vaginale. Shumë sugjerojnë se paraqitja e polyps që lidhen me çrregullime endokrine grua përfundoi sëmundjeve gjinekologjike, të cilat në veçanti i referohet të dëmtojë qafën e mitrës. Çrregullime të mëdha Rëndësia hormonale, sidomos gjatë shtatzënisë. Shpesh shkakton një papillomavirus njeriut polip.

Diagnoza e polyps vaginale


Nuk ka punë të veçantë për të diagnostikuar praninë e polyps nga gjinekologu vizuale inspektimit. Një colposcopy përdoret vetëm kur ka një nevojë për të konfirmuar diagnozën. Ndonjëherë ju histologjike apo ekzaminim citologjik. Nëse keni nevojë për një diagnozë të sarkomë dyshuar të kryejë një diagnozë diferenciale, biopsi.

Trajtimi dhe parandalimi
Nëse polyps sjellin dhimbje, djegie, kruarje apo polip të plagosur, të gjithë trajtimi do të mbahen për të hequr këtë ndërtuar-up. Ata kryejnë kimikateve të trajtimit të përdorur koagulimit lazer, duke përdorur aktuale elektrike. Edhe në qoftë se polyps janë pothuajse gjithmonë formimi mirë, më mirë të eliminuar qelizat e kancerit rritje të tillë.