Polyps në mitër - Simptomat

Membrana e brendshme e mitrës, endometrium drejtë, ndryshimet prirur ciklike hormonale. Me çrregullime hormonale, rritje në polyps mukozale mund të formojnë. Konsiderohet si më parë shkaku i outgrowths, lindjes së fëmijës, abortin dhe curettage tjera diagnostike e mitrës. Por tani mjekët pajtohen se polyps arsimit që lidhen me rritjen e nivelit të estrogjenit në moshë riprodhuese, menopauza - një çekuilibër hormonal. Më pak provokojnë rritjen e polyps, proceset kronike inflamatore.

Rëndësishmja, polyps që shfaqen në kanalin e mitrës, të quajtur polyps qafës së mitrës.

Simptomet e polip mitrës endometrialËshtë e vështirë për të diagnostikuar pamjen polip e mitrës, duke u mbështetur në simptomat. Shpesh këto përfshijnë:

 • shenja e parë e polyps në mitër dhe mitrës - është çrregullime menstruale, si dhe shfaqja e mitrës gjakderdhje në mes të menstruacioneve, pas marrëdhënieve seksuale;

 • Shfaqja e dhimbje gjatë seksit mund të jetë një shenjë e polyps në mitër dhe kanalit të qafës së mitrës;

 • probleme konceptues një fëmijë. • Kjo listë përmban polip në mitër dhe qafën e saj mund të quhet një shumë arbitrare. Që nga kjo simptomat karakteristike të shumë sëmundjeve të tjera të sistemit riprodhues të femrës. Përveç kësaj, dukuri e shpeshtë e polip endometrial e mitrës nuk është e manifestuar asnjë simptomë.
  Në këtë drejtim, metoda kryesore e diagnozës rritet përdoret në mjekësinë moderne - është ultratinguj, gjinekolog ekzaminim mjekësor dhe hysteroscopy.

  Klasifikimi dhe pasojat polyps


  Përbërja polyps ndryshojnë:

 • hekur, i përbërë nga inde gjëndër, janë më të zakonshme në gratë e reja të moshës riprodhuese;

 • fijor, karakteristike për pacientët menopauzës, përbëhet nga ind lidhës;

 • gjëndrave-fijor. • Edhe pse konsiderohet si polyps të mirë dhe formacioneve, nuk i lënë ata pa vëmendjen e duhur. Që nuk ka polip trajtim në mitër mund të fyejnë jo vetëm simptomet tuaja, por shkaktojnë çrregullime serioze. Të tilla si:

 • infertilitetit;

 • pabarazitë hormonal;

 • ndërprerje në gjëndrave endokrine;

 • rrit gjasat e lindjes abort ose të parakohshme në shtatzëni;

 • përveç kësaj, mund të shërbejë si fillimi i rritjes së tumoreve malinje. • Trajtimit polyps

  Diagnoza e hershme dhe trajtimin e duhur janë thelbësore në këtë sëmundje. Për shkak të faktorëve të ndryshëm, dhe gjendja e përgjithshme e sistemit riprodhues të grave përcaktohet trajtim.
  Në përgjithësi praktikuar terapi të hormoneve dhe metoda më radikale - një scraping dhe heqjen nga hysterectomy.


 • Trajtimi i polyps mjekësisë është përdorimi i hormoneve, por në raste të rralla është efektive, shfaqja e rikthim pas ndërprerjes.

 • Curettage i mitrës - Metoda ekstreme kirurgjikale. Kryhet nën anestezi të përgjithshme. Gjatë operacionit plotësisht heq mitrës rreshtim mjete të posaçme. Metoda më e zakonshme është e aplikueshme në ndodhjen e polyps përsëritura në rrezik të lartë konvertimin e të kancerit, edhe në gjakderdhje të rënda, të shkaktuara nga një polip.

 • Të outgrowths më të zakonshme të trajtimit - është heqja e tyre nëpërmjet hysteroscopy. Operacioni është i shpejtë dhe pa dhimbje. Prodhuar nga hyrja në hysteroscope në mitër.

 • Nuk është një tjetër metodë radikale përdoret kur testet treguan praninë e qelizave të kancerit - një hysterectomy plotë.