Polyps në mitër - shkaqet

Është e pamundur të thuhet saktësisht pse ka polyps në mitër, por pamja e tyre shpesh i lidhur me balancimin hormonal.

Pse janë formuar polyps në mitër?


Polyps në mitër - është lokal hyperplasia endometrial vulë në të. Prandaj, arsyet e polyps në mitër të ngjashme me ato që shkaktojnë hyperplasia endometrial. Rritja e kontrollit endometrium si estrogjen dhe progesterone. Hyperplasia është e lidhur ngushtë me nivelet e estrogjenit: niveli më i lartë (përfshirë edhe të afërm - në nivele më të ulëta të progesterone), aq më shumë mundësi e hyperplasia dhe polyps. Vërtetuar se rritja e përshpejtuar e polyps, ndërsa duke marrë kontraceptivë përmban doza të larta të estrogjenit gjatë shtatzënisë dhe menopauzës ngadalëson.

Faktorët e rrezikut për polyps
Faktorët që nuk mund të jetë arsyeja pse polyps rriten në mitër, por kontribuojnë në pamjen e tyre - mosha një grua të pjekur, e trashje, çrregullime endokrine, presionin e lartë të gjakut, predispozicion gjenetik në zhvillimin e tumoreve beninje dhe malinje.
Por ka edhe shkaqe të tjera të polyps në mitër - është një sëmundje inflamatore kronike, duke përfshirë edhe ato të shkaktuara nga florës oportune dhe asimptomatike dhe çekuilibër hormonal në trup mund të jetë zhdukur.

Faktorët që mund të çojë në zhvillimin e polyps në mitër, dhe përfshijnë çdo ndërhyrje në zgavrën e saj, të tilla si curettage diagnostike, aborteve, dështime, placenta manual, komplikuar sidomos nga inflamacion.
Llojet e polyps endometrial, trajtim
Ekzistojnë tri lloje të polyps:

  • polip gjëndrave nga indet gjëndrave (arsyet për të cilat nuk janë polyps në mitër - rrit nivelet e estrogjenit);

  • polip fijor e indit lidhor (arsyet për polip - inflamacion, ndërhyrja në mitër);

  • polip adenomatoznыy (një gjendje parakanceroze, këto polyps, veçanërisht në moshën e mesme dhe menopauza mund të degjenerojë në një tumor malinj).


  • Lloji i polyps në mitër dhe shkaqet e tyre varet nga trajtimi i tyre. Polyps janë shkaktuar nga pabarazitë hormonal (sidomos e gjëndrave) mund të zhduken nën ndikimin e korrigjimit hormon. Polyps fibrotike dhe adenomatous larguar nga scraping ose gjatë hysteroscopy ndjekur studimin e tyre histologjike.