Kimioterapia në Cancer Ovarian

Kimioterapia është e gjatë dhe përdorur me sukses për të trajtuar kancerin. Kimioterapia vrasin qelizat malinje apo ngadalësojnë procesin e ndarjes.
Kur kimioterapia e kancerit ovarian në rastet e mëposhtme:

 • Nëse operacioni për qëllim. Me drogës anticancer të zvogëluar madhësinë e tumorit para operacionit. Pas operacionit kimioterapia heq rikthim.

 • Përdoret si trajtim kryesor për lloje të caktuara të kancerit ovarian (veçanërisht të ndjeshme për kimioterapi).

 • Përdor në forma agresive e kancerit, kur operacioni nuk është i mundur.

 • Me përhapjen e metastases.


 • Kimioterapia është kryer sistematikisht, droga dmth hyjnë në gjak dhe të ndikojë në të gjitha indet dhe qelizat. Disa herë kimioterapia është injektuar nëpërmjet një tub të hollë drejtpërdrejt në zgavrën barkut.

  Përgatitjet kimioterapi për kancerin ovarian


  Droga standarde - një barna citostatike. Ata frenojnë rritjen e qelizave tumorale dhe bllokojnë shumimin e tyre. Kimioterapia përbëhet nga disa procedurave të administrimit të drogës. Kjo zakonisht 5-6 cikle. Për të rivendosur një pushim në mes doza disa javë. Numri i procedurave të varet nga karakteristikat e efektivitetit tumorit dhe trajtimit.

  Efektet e kimioterapia: • Frenimin e funksionit hematopoietic e trupit. Në situata të rënda bëjnë transfuzione gjaku.

 • Vjellje dhe humbje e oreksit. Kjo çështje është marrë drogë antiemetic.

 • Humbja e flokeve. Qelizat e follicles flokët shumohen shpejt. Kimioterapia do të veprojë mbi to në mënyrë aktive, dhe flokët bien jashtë. Menjëherë pas ndërprerjes së trajtimit të rriten përsëri.

 • Mpirje apo ndjesi shpimi gjilpërash në gjymtyrë.


 • Shumë pacientë me vështirësi të tolerojë kimioterapi dhe kërkojnë trajtim të kancerit alternative.

  Në këtë fazë të njohurive mjekësore në mënyrë efektive të zëvendësuar kjo metodë nuk ekziston. Arritjet moderne shkencore të ju lejojnë të krijoni drogë, duke shkaktuar dëme minimale të qelizave të shëndetshme. Trupi shërohen pas trajtimit. Humbjen kryesore sëmundja.