Kanceri i qafës - shenja


Në ditët e sotme, kanceri është konsideruar më e rrezikshme e të gjitha sëmundjeve, sepse, së pari, trajtimi absolutisht efektiv prej tyre nuk e kanë shpikur ende, dhe së dyti, kanceri nuk mund të jenë të infektuar, sepse ajo zhvillon brenda, gjenetikisht të modifikuar qelizat e trupit praktikisht të pavarur të personit arsye. Që i kancerit askush nuk është imun. Megjithatë, kryerjen e provimit të rregullt mjekësor, kushtet precancerous mund të diagnostikuar në një fazë të hershme, kur ata janë ende të shërueshme. Veçanërisht e rëndësishme kjo për parandalimin e sferës gjymtimi gjenital, ku të gjitha ndyshime të hormoneve në trupin e zhvilluar shumë shpejt.

Kanceri i qafës - një prej kancereve më të zakonshme të seksit më të drejtë. Sipas statistikave, 11 për çdo 100.000 gra të prirur për këtë sëmundje. Në këtë artikull ne shikojmë në shenjat e hershme të kancerit të qafës së mitrës dhe të gjetur se çfarë ajo duket si e tregon. Le ky informacion ndihmon lexuesit tanë për të ruajtur shëndetin e tyre, koha e dyshuar në këtë sëmundje të tmerrshme dhe të kontaktojnë një mjek.

Kanceri i qafës së mitrës dyshuar


Arsyeja kryesore pse fillon për të zhvilluar një tumor malinje në qafën e mitrës, kjo është sëmundje e para të avancuar, shpesh shkaktohet nga virusi lyth. Përveç kësaj, faktorët që kontribuojnë në zhvillimin e mutacioneve gjenetike është aktivitet shumë herët seksuale, ndryshimi i shpeshtë i partnerëve seksualë dhe madje edhe pirja e duhanit.

Si shumë sëmundje gjinekologjike, të identifikuar kancerin e qafës së mitrës në fazat e hershme është e vështirë, sepse me sa duket ai nuk mund të tregojë veten në asnjë mënyrë. Megjithatë, ajo është e lehtë për të zbuluar shqyrtim drogës. Për këtë qëllim citologjike shpifje e qafës së mitrës dhe praninë e qelizave të ndryshuar të pacientit emërojë biopsi shtesë - një studim të copa të vogla të indeve të sëmura. Ajo është gjithashtu e mundur colposcopy - Përmbledhje dhe duke marrë testet e nevojshme pajisje të veçantë gjinekologjike, i quajtur colposcope.

Pra, çfarë janë simptomat e kancerit të qafës së mitrës? Ato ndodhin në fazat e mëvonshme, kur qelizat e kancerit janë formuar në tumor malinj zhvillohet dhe rritet. Në kancerin e qafës së mitrës mund të diktim, sidomos pas raportit seksual, dhe gjakderdhje intermenstrual. Simptomë e fundit nuk do të tregojë kancer, por pamjen e saj - një shenjë e qartë e problemeve në trupin e femrës. Kjo është një vizitë serioze rast paplanifikuar në një gjinekolog.
Në fazat e mëvonshme të sëmundjes ankimore pacienti i dhemb shpina, të ulët mbrapa dhe këmbët, ënjtje, humbje peshe, pamjen e gjakut në urinë.


Kanceret e mitrës


Mjekësia bën dallimin midis dy llojeve të sëmundjes.

  • Tumor qelizë squamous gjendet në 80% të rasteve të kancerit të qafës së mitrës. Kjo është një tumor i epitelit squamous - indeve që linjat të gjitha sipërfaqet mukoze të trupit, duke përfshirë edhe qafën e mitrës.

  • Adenocarcinoma - një tumor malinj i indeve të gjëndrave. Kjo nuk është aq e zakonshme, por po aq e rrezikshme sa lloj squamous e kancerit.  • Fazat e kancerit të qafës së mitrës  • "Zero" faza - një kusht precancerous (tumor intraepiteliale).

  • Faza e parë - zhvillimin e qelizave të kancerit brenda mitrës.

  • Faza e dytë - kanceri depërton murin e indeve të trupit legen, vaginë apo mitrës.

  • Faza e tretë - kanceri rritet në murin e pelvisit, vaginë ose metastasizes mes mureve të legen dhe mitrës.

  • Faza e katërt - qelizat e kancerit të rritet brenda fshikëzës, rektumit ose formë metastaza jashtë legen.