Ovarian Cancer - Simptomat

Siç e dini, diagnoza e hershme, kur këto sëmundje të tmerrshme si kanceri - është kushti më i rëndësishëm për kapërcimin me sukses. Prandaj, ju duhet të monitorojnë me kujdes trupin e tyre, jo vetëm që rregullisht marrin pjesë institucionet mjekësore, por edhe të jenë në gjendje për të zbuluar në mënyrë të pavarur shenja të sëmundjes. Cilat janë simptomat e kancerit ovarian, ne e konsiderojmë në këtë artikull.

Si për të identifikuar kancerit ovarian?


Kanceri i ovareve - një grup i tumoreve që mund të ndodhë në indet e ndryshme brenda vezoreve. Kanceri ovarian është një sëmundje shumë e fshehtë, si ajo shpesh duket menjëherë, duke manifestuar veten në fazat e hershme vetëm një e treta e pacientëve. Në këtë rast, madje edhe komente zonën e legenit, me ultratinguj dhe analizat e gjakut nuk mund të saktë të përcaktuar praninë e sëmundjes. Kjo mund të shpjegohet me faktin se të vezoreve zakonisht kanë një diametër prej 25 cm, të vendosura thellë në zgavrën e barkut dhe tumori mund të rritet në madhësi shumë të mëdha para se ajo do të jetë e mundur për të zbuluar. Përveç kësaj, simptomat e kancerit ovarian në gratë është mjaft e vështirë për të dalluar nga simptomat e sëmundjeve të tjera më të zakonshme për të cilat shpesh marrin kancerin ovarian parë, duke i dhënë një diagnozë të rreme. Për shembull, shenjat e kancerit ovarian mund të ngjajnë manifestimet e sëmundje të fshikëzës apo sistemin e tretjes. Por në këtë sëmundje, ndryshe nga të tjerët, simptomat janë të pranishme dhe vazhdimisht në rritje, dhe nuk duket në mënyrë periodike.

Pra, shenjat e para të kancerit ovarian mund të shprehet si më poshtë:

 • parehati të vazhdueshme të barkut, një ndjenjë e overeating, ënjtje;

 • urinim urgjente, urinim i shpeshtë;

 • dhimbje në legen, zonën e mesit;

 • ndryshime të papritura në stol natyrës (diarre ose kapsllëk);

 • Rritja e panevojshëm ose rënie në peshë;

 • rritur bel perimetër;

 • Humbja e oreksit, dobësi;

 • marrëdhënie seksuale të dhimbshme.


 • Një nga simptomat e para specifike të kancerit ovarian - shkarkimit të pashpjegueshme nga trakti gjenital (shpesh të përgjakshme). Me përparimin e dhimbjeve të barkut sëmundjes dhe dhemb fitojnë tërhequr karakterit të zgjeruara. Kur kanceri ovarian në shumë raste ka ethe deri në 375-38 ° C, e cila ndodh më shpesh në mbrëmje. Në fazat e avancuara të shfaqet anemi, lodhje, rritje bark, ënjtje e gjymtyrë të ulët, shenjat e dështimit të frymëmarrjes dhe kardiovaskulare.

  Diagnoza e kancerit ovarian


  Nëse dyshoni sëmundje pas ekzaminimit gjinekologjik kryhet detyrimisht me ultratinguj, përmes të cilit mund të zbulohet formimin rrethojnë, prania e lëngjeve në zgavrën e barkut. Me kompjuter dhe rezonancë specialistë të imazhit studimit magnetike në detaje të gjitha organet, të cilat mund të përhapin sëmundje. Me të njëjtin qëllim, për të kontrolluar nëse metastases në mushkëri emëruar radiografi. Me zbulimin e lëngjeve në zonat e barkut ose të tjera ajo është marrë për kërkime mbi qelizat e kancerit. Nëse një tumor është gjetur, për të përcaktuar, ajo është malinje ose beninje, ju keni nevojë për kirurgji të biopsi diagnostikuese - copë kërkimore e indeve të tumorit.

  Po në qoftë se ekziston dyshimi i kancerit ovarian?


  Gjëja kryesore - për të kapërcyer frikën e diagnostikimit të jetë e mundur dhe të mos presin për ekspertët vizituar një ditë dhe analiza. Nëse diagnoza është konfirmuar - në çdo rast jo për të dhënë dhe të mos vonojë trajtim. Në qoftë se simptomat e mësipërme pas zbulimit është bërë një diagnozë të ndryshme, por pas trajtimit nuk ka ardhur përmirësime duhet t'i nënshtrohen ri-ekzaminim.