Kanceri i qafës - shkaqet

Këta faktorë mund të shkaktojnë kancerin e mitrës, si dhe shkaqet e tjera të tumoreve malinje nuk është kuptuar plotësisht. Çka e shkakton kancerin e qafës së mitrës?
Në vitet e fundit provoi se virusi nëse nuk shkaktojnë kancerin e qafës së mitrës, duke kontribuar në zhvillimin e saj - është papillomavirus njeriut. Përafërsisht 90% e rasteve të kancerit të qafës së mitrës shkaktohet nga virusi. Virusi transmetohet gjatë marrëdhënieve seksuale, ajo është gjithashtu e mundur të transmetimit nga nëna tek fëmija.

Sa është kanceri i qafës së mitrës?Është e rëndësishme për të kuptuar se sa i qafës së mitrës kanceri zhvillohet pas infektimit me virus. Duke dëmtuar qelizat epiteliale, virusi menjëherë shkakton tumor malinje. Në fazat fillestare që shkakton shkallë të ndryshme të dysplasia epiteliale. Dysplasia - sëmundje parakanceroze, e cila rezultoi në pak vite mund të jetë kanceri në këtë pikë (preynvazyvnaya tumorit), që janë duke përparuar me shpejtësi të mjaftueshme, duke shkaktuar ndryshime karakteristike malinje.


Faktorët që kontribuojnë në zhvillimin e kancerit të qafës së mitrësVirusi lyth nuk ka gjithmonë të shkaktojnë ënjtje dhe shpesh kërkohet një numër faktorësh duke përgatitur për zhvillimin e saj. Këta faktorë përfshijnë:

 • pirja e duhanit;

 • infeksion chlamydial;

 • HIV - infeksionit;

 • infeksion honoreynaya;

 • lindjes shpeshtë në femrat (sidomos nëse ata janë të shoqëruar nga lëndimet e qafës së mitrës);

 • shumë partnerë seksualë;

 • Përdorimi i pakontrolluar ose të zgjatur të produkteve hormonale kontraceptive;

 • imunodeficiencave ndryshme;

 • Aktiviteti i hershëm seksual;

 • trashje;

 • faktor i trashëguar;

 • abortet e shumta;

 • inflamacion kronik nonspecific e mitrës.


 • Gratë me një histori të tillë në rrezik. Këto gra duhet të jetë në punishte barnash në spital gjinekologu dhe i nënshtrohen provimeve të rregullta për zbulimin e tumorit në fillim, kur nuk mund të jetë një trajtim efektiv.