Kanceri i qafës - pasojat

Çdo kanceri është një tragjedi për personin dhe qafës së mitrës kancerit - nuk është përjashtim. Përkundër faktit se trajtimi i kësaj sëmundjeje duke arritur ilaç serioz progresit nuk ka zgjidhje të përkryer për këtë problem që nuk do të çojë në pasoja të rënda për gruan.
Shumica e grave nënshtruar një operacioni për kancerin e qafës së mitrës, shqetësim pyetjen se çfarë do të jetë jeta e tyre seksuale pas kësaj shtatzëni të mundshme.

Komplikimet pas trajtimit kirurgjik i kancerit të qafës së mitrës  • Kur infektimin e vendosur ngjitur me mitër e një gruaje mund të hiqet jo vetëm trupin e mitrës dhe të mitrës, por në vaginë (ose një pjesë) të fshikëzës apo zorrët. Në këtë rast, restaurimi i sistemit riprodhues nuk është në pyetje. Më e rëndësishme është për të ruajtur jetën e gruas.

  • Çdo dëmtim të sistemit riprodhues, por situata mund të jetë i komplikuar nga humbja e mitrës, vaginës, vezore. Por në çdo rast, mjekët janë duke u përpjekur për të ruajtur sa më shumë organet riprodhuese.

  • Në fazën e dytë të sëmundjes mund të pres të mitrës, vezoret, por të përpiqet për të mbajtur se nuk ka pasur shkelje të së kaluarës hormonal.

  • Mbyllur sëmundja është konsideruar hequr vetëm qafën e mitrës. Në këtë rast, një grua mund të shërohet plotësisht pas një operacioni.

  • Seks pas kancerit të qafës së mitrës është e mundur në rastin e një gruaje mbajtur vaginë, ose rivendosur me anë të plastike intime.

  • Nëse mitra e një gruaje është ruajtur, pastaj goditi normë shërim, ajo mund edhe të mendojnë për shtatzëninë dhe lindjen.

  • Në lindjes largët natyrore mitra është e pamundur, por duke ruajtur dëshirën seksuale vezore grua dhe jeta e saj seksi nuk do të vuajnë. Seksi pas një hysterectomy fiziologjikisht të jetë e mundur.


  • Në çdo rast, gruaja që iu nënshtrua operacionit për shkak të kancerit të qafës së mitrës nuk duhet humbur optimizmin që të kthehen në jetën normale varet vetëm veten, më e rëndësishmja, për të gjetur forcën për ta bërë këtë.