Kanceri i qafës së mitrës - trajtimi

Ajo është e trishtuar për të kuptojnë se sëmundje që sjell aq shumë dhimbje dhe vuajtje, por ajo mund të parandalohet me anë të veprimit të thjeshtë dhe të rregullt zhvillohet me shpejtësi të pabesueshme. Ne shpesh mendojmë për: kanceri i qafës së mitrës ose trajtohen si të kuruar nëse ekzistojnë metoda të tilla. Dhe kjo është gjëja më e keqe që ne, gratë i dashur, nuk mendoj për këtë:

 • mund dhe duhet të vizitoni gjinekologun çdo gjashtë muaj;

 • në të njëjtën pritje për t'u testuar Citologjia dëmshme dhe pamjen e anomalitë e para që i nënshtrohen trajtimit;

 • kalojë për parandalimin e analizave për praninë e HPV - shkaqet parë e semundje malinje;

 • Ju mund të marrin trajtimin në kohë të erozionit qafës së mitrës, pa pritur për shfaqjen e tumoreve;

 • me ndihmën e mjekësisë moderne shpejt dhe tërësisht të shpëtoj i infeksionit latent;

 • Ju shpesh mund të thoni bijat e tyre për pasojat negative të aktivitetit të hershëm seksual para 16-18 viteve të ndërprerjes shtatzanisë së paplanifikuar, një numër i madh i partnerëve seksualë, duke treguar shembullin e qëndrimit të tij përgjegjës për shëndetin.


 • A trajtohet kanceri i qafës së mitrës?


  Pyetjen nëse kanceri i shërueshëm apo qafës së mitrës çdo vit bëhet më urgjente. Dhe për shkak të përgjigjes pozitive rënë koha është shumë e rrallë. Gjegjësisht, në qoftë se mund të fillojnë trajtimin e kancerit të qafës së mitrës në një fazë të hershme. Në praktikë moderne mjekësore janë katër fazat e sëmundjes:

 • Parë, apo primare. Ajo karakterizohet nga madhësia e vogël e tumorit, vend vetëm në fushat e mitrës. Trajtimi i kancerit të qafës së mitrës në një fazë shumë të hershme i jep një shans të mirë për shërim.

 • Dytë. Madhësia dhe lokacioni i zonës së rritet kancerit, por kjo nuk do të largohet nga kufijtë e mukozës. Në këtë kancer të qafës së mitrës kurë fazë, si dhe në tokë, është e përshtatshme.

 • Tretë. Tumor shtrihet në një të tretën e vaginës. Trajtimi i kancerit të qafës së mitrës në këtë fazë është e vështirë.

 • Së katërti. Arsimimi filloi të prekë organe të tjera të trupit, ka metastases largët. Kursi i trajtimit bën të mundur për të jetuar edhe pesë vjet, vetëm 10% e pacientëve. • Sa është kanceri i qafës së mitrës?


  Në fazën e sëmundjes, si për të trajtuar kancerin e qafës së mitrës mund të ndikojë në moshën e pacientit, dëshirën për të ruajtur funksionin riprodhues, si dhe shëndetin e përgjithshëm. Para se emërimi i një gruaje duhet t'i nënshtrohen një ekzaminim të plotë të trupit, që të ketë një pasqyrë të qartë të sëmundjes. Duke marrë parasysh të gjithë faktorët që kanë të bëjnë dhe fazën e mjekut sëmundjes zgjedhur më të përshtatshme dhe në të njëjtën kohë metodë të sigurt të trajtimit.
  Në përgjithësi, mundësitë e trajtimit janë të ndara:

 • Faza e parë dhe të dytë mbizotëron trajtimi kirurgjik i kancerit të qafës së mitrës. Nëse është e mundur, zbatohen heqjen organeve tumorit. Kur një grua është përballur me sëmundjen gjatë menopauzës - të mbajë heqjen e plotë të mitrës, shtojca dhe nyjet limfatike inguinale.

 • Trajtim rrezatimi i kancerit të qafës së mitrës ka provuar një mënyrë efektive.

 • Kimioterapia mund te kombinohet me trajtim tjetër. Përdoret më shpesh për format e rënda të pranisë së metastazë. • Çështja nëse trajtimit kombëtar të kancerit të qafës së mitrës mbetet e hapur. Mjekësia pranon se disa recetave kombëtare të lehtësojë shërimin e shpejtë të pacientit, që ka antitumor dhe efekt tonik. Por nuk mbështeten në këtë trajtim: vetëm oncologists kompetente janë në gjendje për të përballuar me këtë sëmundje vdekjeprurëse, dhe pastaj në qoftë se koha deri.