Fshikëz kancerit

Onkoprotsessa Prevalenca në fshikëz - është një nga sëmundjet më të zakonshme të organeve urinare. Kancerit të fshikëzës ndodh në seks më të drejtë është shumë më pak se gjysmën e fortë. Sëmundja është tipike për personat e pjekur dhe të moshuarve - 50-80 vjet.
Arsyeja për këtë sëmundje të tmerrshme janë një numër arsyesh që provokojnë dhe në mënyrë të konsiderueshme të përshpejtojë carcinogenesis (arsim, shpërndarjen dhe abuzimin e diferencimit onkokletok) në pacientit. Intrigës e kësaj sëmundje malinje është se shenjat e para të kancerit të fshikëzës shfaqen në fazat e vona kur procesi shkon shumë larg. Tjetra, ne përpiqemi të i kushtoj vëmendje për shkaqet, diagnostikimin dhe trajtimin tiparet e kancerit të fshikëzës.Fshikëz Cancer - Shkaqet
Siç kemi thënë, një numër faktorësh të njohura kancerogjene që provokojnë formimin dhe onkokletok shpërndarjes në fshikëz. Këto përfshijnë:

 • punojnë në industritë e rrezikshme (që punojnë me ngjyra anilinë dhe komponentëve të tij, substanca bojë, lëkurë dhe industrinë e gomës);

 • pirja e duhanit;

 • Përdorimi i drogës që kanë një efekt kancerogjene (cyclophosphamide);

 • inflamacion i shpeshtë i rreshtim e brendshme e fshikëzës (cystitis).
 • Diagnoza e kancerit të fshikëzës
  Shpesh, pacientët kërkojnë kujdes mjekësor kur ata fillojnë të shqetësojë dhimbje barku. Ora pacienti gjatë mund të injorojë simptoma të tilla si urinim i shpeshtë, dhimbje gjatë prekje të fshikëzës, ndjenja e zbrazjes jo të plotë të fshikëzës pas urinimit. Pacienti duhet të lajmërojnë gjak urina errësirë ​​edhe në mungesë të dhimbjes.
  Nga studimet klinike dhe laboratorike të urinalysis madhe rëndësinë, e cila ju lejon të shihni qelizat e kuqe të gjakut në urinë (ato mund të jenë të përfshira në të, edhe nëse urina është e kuqe).

  Me metodat e tjera të hulumtimit është ultratinguj rëndësishme (që ju lejon për të parë shkatërrimin e trupit të fshikëzës, por nuk e shoh lezione qafës së mitrës).
  Cystoscopy - gjatë së cilës fshikëzës administrohet tub optik dhe të shqyrtojë mur fshikëz. Gjatë procedurës marrë biopsies e zonave të dyshimta të murit fshikëzës, e ndjekur nga studimi i Histologji.
  X-ray studim i futjes së lëngjeve kontrast në zgavrën e fshikëzës ju lejon të shihni formën dhe madhësinë e tumorit.  Fazat e kancerit të fshikëzës
  Identifikimi faza e sëmundjes është i rëndësishëm, sepse ajo ndikon në strategjinë e trajtimit. Ka disa faza të fshikëzës:

 • 0 kancerin e fshikëzës (lezione mukozale në membranën basal) fazë në zbulimin e hershëm dhe trajtimit me kohë të përcaktuar shërim garanci në 100% të rasteve;

 • kanceri i fshikëzës në një fazë, tumor ne murin e fshikëzës, por madhësia e vogël e tumorit;

 • Kanceri i fshikëzës Faza 2 është karakterizuar nga një numër i madh pushtimi madhësia e tumorit dhe metastazë në nyjet limfatike afër gënjyer;

 • 3 tumor keqdashje fazë pushton organet fqinje;

 • fshikëz kancer klasa 4 karakterizohet nga prezenca e metastazave të shumëfishta të organeve largëta. • Fshikëz Cancer - Trajtimi  Në trajtimin e patologjisë malinje fshikëzës fshehtë trajtim operativ dhe konservativ (kimioterapi dhe radioterapi). Një metodë e trajtimit është e rrallë (në qoftë se pacienti lodhur dhe dobësuar), zakonisht përdoret kombinim i disa metodave. Heqja e kancerit të fshikëzës, në kombinim me kimioterapi efektive për 1-2 fazat e trajtimit. Në pyetjen e 3 fazat e trajtimit kirurgjik është vendosur në mënyrë individuale në çdo rast. Për kimioterapia e kancerit të fshikëzës fazë 4 mund te kombinohet me terapinë rrezatuese (kirurgji nuk është kryer).  Kështu, ne kemi konsideruar si një gjendje të tmerrshme dhe të rrezikshme për jetën të tilla si kanceri i fshikëzës. Për të zvogëluar rrezikun e sëmundjes duhet të shmangen punës në industri të rrezikshme, të heqë dorë nga zakone të këqija dhe cystitis ndoshta të parandalohen.